Noční můra Ester Janečkové (†14): Nepochopení pokračuje... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Noční můra Ester Janečkové (†14): Nepochopení pokračuje...

Před půl rokem spáchal sanovek Ester Janečkové Filip sebevraždu. Jeho maminka se teď pere za to, aby se nic podobného už žádné jiné matce nestalo.
Před půl rokem spáchal sanovek Ester Janečkové Filip sebevraždu. Jeho maminka se teď pere za to, aby se nic podobného už žádné jiné matce nestalo. (Aha! Marek Pátek, Karel Kopáč, koláž Ahaonline.cz)

Před půl rokem postihla rodinu moderátorky Ester Janečkové (41) obrovská tragédie. Její synovec Filip (†14) si uvázal oprátku a oběsil se v zahradním altánku. Proč? Nedokázal se vyrovnat s tím, že je homosexuál a že mu to jeho okolí neustále předhazuje…

Filipova maminka Svatava teď promluvila o tom, jaké to bylo bezprostředně po smrti jejího syna, a i o tom, jak se celá rodina dál snaží bojovat proti homofobii.

V kom má Filipova rodina, která se aktivně angažuje v boji proti nesnášenlivosti vůči lesbičkách a homosexuálům největší oporu? Samozřejmě v blízké rodině. Mimo ni to prý už tak slavné není. „V širší rodině už je to trochu problematičtější. Se sousedy vycházíme dobře… Ale po pohřbu Filipa jsme se setkali s hodně špatnými reakcemi. Snažila jsem se zveřejnit nějaká svá vyjádření na Internetu, snažím se nějak působit na okolí, aby lidi pochopili, že gayové a lesby jsou jen lidi a že jsme všichni stejní,“ řekla Svatava v rozhovoru, který dnes otiskl deník Blesk.

Celá rodina se v sobotu chystá do průvodu homosexuálů a lesbiček Prague pride a to není zdaleka všechno. „Rádi bychom založili pobočku Logosu, organizace pro věřící gaye a lesby v Hradci Králové, snad se to podaří?“ řekla Svatava, na kterou se prý obrátily i další matky, které mají podobně bolestnou zkušenost s prostředím netolerantním vůči jejich potomkům. S těmi se chce Filipova maminka brzy setkat.



Autor:  ph,David Vaníček

Přečtěte si
verisitas
16. 8. 2014 • 11:10

Náhodně čtu tento článek. A zděšen jsem diskusí zde níže. Tolik nesnášenlivosti kterou zde píšete jsem nikde nečetl. Většina z vás jak zde píše je věřící a přitom máte názor jak inkvizice . Mor na vaše rodu ....

marmat
14. 8. 2014 • 15:05

Tak tolerantní společnost k homosexuálům a lesbám jen tak nenajdete-už si mohou "vystrojit" i svatbu a zase se rozvádět-jen se nemusíme 100% všichni LASKAVĚ a s POCHOPENÍM dívat na jejich veřejné průvody, líbačky a dělat , že je to OK a zcela přirozené......

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.