Podivná smrt herce Robina Williamse (†63): Policie mluví o udušení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Podivná smrt herce Robina Williamse (†63): Policie mluví o udušení!

Robin Williams rozdával smích i slzy. Jeho herecké výkony byly doslava okouzlující.
Robin Williams rozdával smích i slzy. Jeho herecké výkony byly doslava okouzlující. (Reuters)

Americký oscarový herec Robin Williams byl v pondělí nalezen mrtev ve svém domě v severní Kalifornii. Oznámila to místní policie. Třiašedesátiletý umělec podle policistů s největší pravděpodobností spáchal sebevraždu.

Podle předběžného zjištění lékařů se udusil. Herec, který v poslední době bojoval s návykovými látkami, byl v červenci přijat do rehabilitačního centra ve státě Minnesota, uvedla agentura Reuters. Podle jeho přátel ale v té době nebral žádné drogy a neholdoval ani alkoholu. Léčba byla prý zaměřena na odstranění příznaků přepracovanosti. Podle amerických novinářů Williams propadal těžkým depresím.
Robin Williams, který pocházel z bohatých poměrů a před herectvím studoval politologii, získal první oscarovou nominaci v roce 1987 za roli ve filmu Dobré ráno, Vietname. Další nominaci mu přinesla o dva roky později dramatická role ve filmu Společnost mrtvých básníků a v roce 1991 úloha bezdomovce ve snímku Král rybář. Oscara získal v roce 1997 za roli psychiatra v psychologickém dramatu Dobrý Will Hunting.

Slávu si vydobyl i v oblíbených televizních seriálech. Prezident Barack Obama v prohlášení označil Robina Williamse za jedinečnou osobnost, která svůj talent rozdávala "svobodně a velkoryse všem, kdo to potřebovali nejvíc". Podle prohlášení Bílého domu Obama s rodinou vyjádřil soustrast Williamsovým příbuzným a jeho přátelům.

Soustrast vyjádřil Williamsově manželce Susan Schneiderové spolu s početnou řadou hereckých kolegů i režisér Steven Spielberg, který zemřelého umělce označil za komického génia. "Nemůžu uvěřit, že odešel," uvedl Spielberg."Dnes ráno jsem ztratila manžela a nejlepšího přítele," uvedla v prohlášení Schneiderová. "Svět ztratil nejmilovanějšího herce a překrásnou lidskou bytost." "Všechny nás miloval a my milovali jeho," napsal v soustrastném dopise John Travolta, který s Williamsem hrál v komedii Starý páky (2009). Truchlící Williamsova rodina požádala o soukromí…



Přečtěte si
vykutalena.vdova
13. 8. 2014 • 08:06

Další znuděnej, drogama a chlatstem zničenej stařec...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.