»Princezna Lada« Marie Kyselková: Syn s Haničincem se nám nepovedl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

»Princezna Lada« Marie Kyselková: Syn s Haničincem se nám nepovedl!

Syn se jim prý moc nepovedl. Drsná slova od matky.
Syn se jim prý moc nepovedl. Drsná slova od matky.  (Foto Aha! – Martin Pekárek, ara )

Zklamala ji vlastní krev! Každý si pamatuje Marii Kyselkovou (78) jako princeznu se zlatou hvězdou. Během natáčení nezapomenutelné pohádky nosila pod srdcem prvního potomka, kterého čekala s Petrem Haničincem (†77). Ale místo radosti přinesl syn Ondřej (54) herečce jen velké trápení. Navždy s ním spřetrhala rodičovské pouto.

Když jsem Marii Kyselkové zavolala, očekávala jsem, jak mě varovali kolegové, že mi rozhovor zamítne. Proslulá Princezna se zlatou hvězdou ale překvapila. „Dáme si rande v restauraci Kulaťák, tam se ještě došourám. Ale venku, ano? Jsem kuřák. A myslíte, že bude vadit, když si dám už v pravé poledne pivo?“ navrhla schůzku herečka.


Jakmile jsem přišla, Marie už měla objednanou plzeň, zapalovala si cigaretu a spustila: „Tak, abyste věděla. Manžel mi zemřel před čtyřmi lety, ale až teď na mě dolehly chmury, byla jsem s ním jednačtyřicet let. Mám s ním ale dvě báječný dcery a ještě úžasnější vnučku.“ Herečka se kupodivu jediným slovem nezmínila o synu Ondřejovi, kterého čekala s prvním manželem, hercem Petrem Haničincem, zrovna když točila svou nejslavnější filmovou roli. „O tom mi nemluvte, to je pro mě už dávno uzavřená kapoitola. Řeknu vám to takhle - Ondřej se nám s Petrem prostě nepovedl...“
Nevolají si ani na Vánoce
Čím se nepovedl, už herečka odmítla sdělit. Na otázky, jestli nepracuje, pije nebo fetuje, Kyselková udělala zvláštní gesto, jakoby na souhlas. Syna pomlouvat nechtěla. „Chtěl po vás peníze?“ptala jsem se dál. Herečka opět udělala souhlasné gesto. Potom to nevydržela a potichu řekla: „Chodil za mnou a já dávala, pokud jsem měla. Chodil za mnou a já dávala, i když jsem neměla, mám přece v sobě mateřský srdce. Potom jsem si ale uvědomila, že mě to mateřské srdce úplně zničilo,“ svěřuje se Kyselková.

O svém osudu se rozpovídala i v připravované knížce Jak se perou princezny.
poprosila jednu ze svých dcer, aby Ondřejovi sdělila, ať už svoji matku nikdy nijak nekontaktuje. „A tak se nestýkáme, nevoláme si, ani na Vánoce,“ uzavřela kapitolu se synem Kyselková a bylo jasně znát, že syn je bolestivé téma.

Nakonec se odhodlala k radikálnímu řezu a a poprosila jednu ze svých dcer, aby Ondřejovi sdělila, ať už svoji matku nikdy nijak nekontaktuje. „A tak se nestýkáme, nevoláme si, ani na Vánoce,“ uzavřela kapitolu se synem Kyselková a bylo jasně znát, že je to bolestivé téma.

Druhý manžel zemřel na Vánoce
Po rozvodu s Petrem Haničincem si Marie Kyselková vzala o 12 let mladšího zubaře. Bohužel ho přežila... „Byl úplně prožraný rakovinou. A přestože to byl lékař, odmítal hospitalizaci. A tak jsem z jedné místnosti doma měla takový nemocniční pokoj s polohovací postelí a plnila roli ošetřovatelky a zdravotní sestry zároveň. Manžel nakonec zemřel 21. prosince. Moc smutné,“ povzdychla si Kyselková, která zůstala sama.

Proto také teď lituje, že před dvěma lety dobrovolně skoncovala s prací recepční na vysokoškolských kolejích na pražském Strahově. „Jsem blbá. Tam to žilo, studenti, hosté, člověk byl neustále s někým v kontaktu. Teď jsem sama, pokud nejsem s dcerami nebo vnučkou,“ stýská si princezna Lada, která z domu vychází jen výjimečně. „Před sedmi lety mně operovali páteř a teď kvůli tomu špatně chodím. Snad mi pomohou nějaké lázně,“ doufá.

Hledá podnájemnice
Už 54 let Marie Kyselková bydlí na Praze 6, kde začínala s Haničincem. Byt 3 pokoje plus hala je na ni moc velký. Také by jí pomohla nějaká ta koruna navíc, když ji o peníze připravil syn. „Ráda bych našla dvě studentky, měly by dva propojené pokoje a platily by včetně záloh na elektriku a vodu 5200 korun. V kuchyni a koupelně bychom si snad nepřekážely a návštěvy by byly možné do 23 hodin,“ prosí Kyselková o pomoc.

V zítřejším Aha! - O něverách Petra Haničince




Přečtěte si
paralenka
13. 8. 2014 • 20:12

Když už jsme si tak potykaly, tak TĚ mohu ujistit, že v důchodu nefňukám, byt jsem vyměnila za menší a sem tam trochu přivydělávám. Než se takhle prezentovat, raději opravdu hledám, jak se zabavit a neupadat! MyslíŠ, že je to zajímavý článek?A čím? Tolik ženských to má těžké a nemají potřebu o tom kdesi vykecávat!

trhnisinadledvinkou
13. 8. 2014 • 09:57

prroud
12. 8. 2014 • 20:24

Ano........skutecne jste zli,mnozi z vas

prroud
12. 8. 2014 • 20:11

Ja si to nemyslim ochcallis...........

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.