Dědicové po Hlinomazovi (†63) byli snad prokletí: Invalidní vozík, nevěra, alkohol a nakonec blázinec! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dědicové po Hlinomazovi (†63) byli snad prokletí: Invalidní vozík, nevěra, alkohol a nakonec blázinec!

Fotografie
Fotografie (internal)

Po smrti herce Josefa Hlinomaze (63) zdědili veškerý majetek jeho milenka Magda Kalichová a její muž Karel. Dům v Praze 6, který by dnes přišel na 15 milionů korun, a desítky již tehdy cenných obrazů za další statisíce, jim ale přinesly jenom trápení.

Když se Hlinomaz 8. 8. 1978 utopil v moři, skončilo to zvláštní soužití pod jednou střechou. Manželé Kalichovi spolu najednou už dál nechtěli být.

„Karel se dal dohromady s Magdinou nejlepší kamarádkou,“ prozradila Nedělnímu Aha! sousedka z vedlejší vily. Následoval rozvod. Při nelítostném dělení majetku Kalichovi veškeré dědictví po Hlinomazovi prodali. Žádný sentiment. Vila, kam chodívali také jeho kolegové ze seriálu Chalupáři Jiřina Bohdalová (83) nebo Jiří Sovák (†81), i hercovy obrazy skončily v cizích rukou. Bývalí manželé si jen chladně rozdělili peníze, které za prodej utržili.

Karlova nová láska ale prý holdovala alkoholu a on se jí snažil vyrovnat. Podle pamětníků ho chlast a závislost na něm nakonec uvěznily v blázinci.

Ani Magdě dědictví proměněné na peníze nesvědčilo. „Postupně jí pětkrát operovali kyčel, ale nějak se to nepovedlo,“ vzpomíná sousedka z Petřin. „Skončila na invalidním vozíku. Byla se tady jednou podívat, pak někdo přinesl zprávu, že zemřela,“ uzavírá žena podivný příběh.

Autor:  hoh

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.