Josef Hlinomaz (†63) z Chalupářů: Srdce mu puklo v Chorvatsku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Josef Hlinomaz (†63) z Chalupářů: Srdce mu puklo v Chorvatsku!

Obrázek, který Hlinomaz namaloval při natáčení Chalupářů.
Obrázek, který Hlinomaz namaloval při natáčení Chalupářů. (Foto Aha! – Pavel Machan, ara)

Klamal tělem. Josef Hlinomaz (†63) tahal po světě pořádnou nadváhu, přitom byl ale zdatný sportovec. Nejvíc ho bavilo plavání, dokonce v mládí závodil a vyhrál pár pohárů. Nakonec se mu ale právě voda stala osudnou.

Dnes je to na den přesně 36 let, co Hlinomaz v tehdy ještě jugoslávském Splitu zemřel. Zaplaval si ráno v moři, dal si kafíčko a puklo mu srdce. Dostal infarkt.

Herec známý jako chalupník zlegendárního seriálu Chalupáři ztvárnil řadu drsných chlapíků, přitom měl ale něžnou duši. „Hraju to, co přijde,“ říkával. „Většinou mi dají ty zlý tlustý. Hraju je rád, protože v životě moc možností bejt zlej nemám,“ práskl na sebe herec. Nelhal, přátelé na něj vzpomínají jako na milého mužského s dobrým srdcem. Byla prý radost se s ním setkat.

„Když jste měli problémy, dokázal vás rozveselit, přivést na jiné myšlenky,“ zavzpomínal moderátor Michal Herzán (65). S Hlinomazem ho pojilo dlouholeté přátelství a doma ochraňuje sbírku hercových obrazů. „Ilustroval knížky a plánoval jednu napsat. jenže zasáhla smrt. Říkával, že chce jednou umřít u moře. A ono se to vyplnilo. Bohužel příliš brzo,“ dodal Herzán. 

»Fekální« obrázek pro Vránovou
Gabriele Vránové (75) alias Aničce z Chalupářů připomíná kolegu Hlinomaze originální obraz. „On byl zlatý člověk. V pauzách mezi natáčením pořád něco maloval. Já jsem si jeden obrázek chtěla nechat, a on se vymlouval, že se to nehodí. Mně se ale líbil,“ vzpomíná herečka. Obrázek má dost fekální atmosféru. „Je to ale hezká památka. Máme ho pověšený doma na záchodě,“ prozradila Gabi. Hlinomaze by se to místo určitě nedotklo. Právě na WC měl uložené všechny scénáře, stálo jich tam u stěny spousta do výšky několika metrů.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.