Hrůzné svědectví z místa tragédie: Vlak zahoukal a Bartošová položila hlavu na koleje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Hrůzné svědectví z místa tragédie: Vlak zahoukal a Bartošová položila hlavu na koleje!

Josef Rychtář byl prozatím očištěn z napomáhání sebevraždě.
Josef Rychtář byl prozatím očištěn z napomáhání sebevraždě. (Foto Aha! – Marek Patek, Pavel Machan, Profimedia.cz, ara)

Záznam, ze kterého mrazí! Policie ukončila po 94 dnech vyšetřování sebevraždy Ivety Bartošové (†48). Na její smrti se nikdo nepodílel. Výpověď strojvůdce ale odhalila děsivé detaily posledních vteřin zpěvaččina života.

Na smrti Ivety Bartošové se nepodílela další osoba a nebylo zjištěno, že by jí ke spáchání sebevraždy někdo pomohl. „Dostupná svědectví, samotná zjištění na místě činu i závěry znaleckých zkoumání jednoznačně prokázaly, že Iveta Bartošová v osudný den odešla sama bez doprovodu jiné osoby ze svého trvalého bydliště směrem k rybníku a poté k železniční trati, kde si sama bez cizí pomoci lehla před jedoucí vlakovou soupravu,“ píše se v policejní zprávě.

Zveřejněné prohlášení, ale prozradilo mnohem více šokující informace. „Samotné oznámení učinil strojvedoucí vlakové soupravy City Elefant, který projížděl od zastávky Praha Uhříněves směr Benešov. Ten policii popsal, že v blízkosti železničního přejezdu v Uhříněvsi uviděl lidskou postavu nacházející se v kolejišti. Okamžitě použil rychlobrzdu a zvukový signál, kdy tato osoba na zvukový signál zareagovala tak, že se položila napříč kolejištěm. Střetu již nemohl zabránit a vlak do ležícího těla narazil,“ popsala policie.


Děsivá výpověď strojvedoucího ale není nic v porovnání se záznamem o způsobu zpěvaččiny smrti. „Bezprostřední příčinou smrti bylo drtivé poranění hlavy, drtivé poranění chodidla, drobné oděrky a podkožní krevní výrony, přičemž tato poranění vznikla působením tupého násilí velké intenzity, a lze je velmi dobře vysvětlit přejetím koly vlakové soupravy s následným smýknutím těla,“ zveřejnila policie. Proto koroner nemohl na místě provést identifikaci těla a muselo dojít na testy DNA.

A i když díky výsledkům policejního vyšetřování je Josef Rychtář (56) zproštěný všech podezření, že by se nějak podílel na sebevraždě své ženy, radostí do vzduchu neskáče. „Počkám, až mi přijde usnesení od policie, že je Ivetin případ ukončen. Požádám policii o vydání Ivetina dopisu na rozloučenou, který mi zanechala,“ řekl deníku Aha! vdovec. Zdeněk Macura (40): Chyba policie

„Považuji to za pochybnou práci policie. Nevím, proč nebylo vyhlášeno hledání po svědcích. Budu si každopádně stěžovat. Budu žádat, ať do spisů můžou nahlédnout i rodinní příslušníci. A budu žádat, aby to začal dělat někdo jiný.“

Domenico Martucci(38): Rozčarování
„Jsem velmi zklamaný prací Policie ČR. Pár dní po sebevraždě jsem podal na Rychtáře trestní oznámení za neposkytnutí pomoct. Sám totiž přiznal, že věděl o tom, že Iveta chtěla spáchat sebevraždu. Hlavně, důvod, proč skočila pod vlak, je evidentní domácí násilí.“



Přečtěte si
asha10
3. 8. 2014 • 21:05

Habrmane co to zas blekotáš

prasulka
3. 8. 2014 • 18:55

prasulka
3. 8. 2014 • 18:54

No,hlavně,zda je dost trestních oznámení na něj....

prasulka
3. 8. 2014 • 18:52

prasulka
3. 8. 2014 • 18:51

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.