Policie odložila vyšetřování smrti Bartošové a očistila Rychtáře: Ze svědectví strojvedoucího ale mrazí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Policie odložila vyšetřování smrti Bartošové a očistila Rychtáře: Ze svědectví strojvedoucího ale mrazí!

Rychtář byl policií očištěň, na smrti manželky prý nemá žádný podíl.
Rychtář byl policií očištěň, na smrti manželky prý nemá žádný podíl. (Foto: Aha! - Pavel Machan, Jiří Pitrof, Marek pátek, reprofoto TV Barrandov, Profimedia.cz, koláž Ahaonline.cz)

Po třech měsících policie odložila případ úmrtí Ivety Bartošové (†48), která zemřela 29. dubna na kolejích v Uhříněvsi. A výsledek? Citujeme přímo z policejního prohlášení.

Ve čtvrtek 31. července 2014 vydal hlavní vyšetřovatel v trestní věci úmrtí zpěvačky Ivety Bartošové usnesení o odložení věci podle ustanovení § 159a odst. 1 trestního řádu s tím, že po provedeném prověřování dospěl k závěru, že na smrti Ivety Bartošové se nepodílela další osoba a nebylo zjištěno, že by jí ke spáchání sebevraždy někdo pomohl, či jí k tomu pohnul.

Provedeným prověřováním bylo zjištěno, že v této věci nebyl spáchán ani žádný jiný trestný čin. Dostupná svědectví, samotná zjištění na místě činu i závěry znaleckých zkoumání jednoznačně prokázaly, že Iveta Bartošová v osudný den odešla sama bez doprovodu jiné osoby ze svého trvalého bydliště směrem k rybníku a poté k železniční trati, kde si sama bez cizí pomoci lehla před jedoucí vlakovou soupravu.

Samotné oznámení učinil strojvedoucí vlakové soupravy City Elefant, který projížděl od zastávky Praha Uhříněves směr Benešov. Ten policii popsal, že v blízkosti železničního přejezdu v Uhříněvsi uviděl lidskou postavu nacházející se v kolejišti. Okamžitě použil rychlobrzdu a zvukový signál, kdy tato osoba na zvukový signál zareagovala tak, že se položila napříč kolejištěm. Střetu již nemohl zabránit a vlak do ležícího těla narazil.



Po přijetí oznámení se na místo dostavila Policie ČR, záchranáři Rychlé záchranné služby hl. m. Prahy a následně koroner, který konstatoval smrt neztotožněné ženy. Kriminalisté na místě okamžitě prováděli šetření vedoucí ke zjištění totožnosti zemřelé, kdy bylo pojato podezření, že by se mohlo jednat o zpěvačku Ivetu Bartošovou. Následně provedená DNA expertíza totožnost zpěvačky potvrdila. Po ohledání místa činu bylo tělo převezeno do Ústavu soudního lékařství k provedení soudní pitvy.
 
Šetřením kriminalistů i soudních znalců nebyly zjištěny žádné skutečnosti, které by svědčily o spáchání trestného činu násilného charakteru. V rámci prověřování policie vyslechla desítky svědků, kteří měli vztah k místu události, či k osobě Ivety Bartošové a dále i celou řadu svědků, kteří se sami přihlásili, ale k věci žádný přímý vztah neměli. Detektivové zajistili a prozkoumali i potřebné písemné materiály. K prověřované věci bylo učiněno několik trestních oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy, či trestného činu zneužití pravomoci veřejného činitele, kterými se policejní orgán také zabýval.


V souladu s výsledky šetření jsou i závěry provedené soudní pitvy, kdy z vypracovaného posudku vyplývá, že bezprostřední příčinou smrti bylo drtivé poranění hlavy, drtivé poranění chodidla, drobné oděrky a podkožní krevní výrony, přičemž tato poranění vznikla působením tupého násilí velké intenzity, a lze je velmi dobře vysvětlit přejetím koly vlakové soupravy s následným smýknutím těla. Dále nebyla zjištěna žádná poranění, která by svědčila pro sebeobranu před fyzickým napadením jinou osobou, a ani nebyla zjištěna žádná poranění staršího data. Provedeným toxikologickým vyšetřením nebyla zjištěna v krvi zemřelé Ivety Bartošové žádná přítomnost alkoholu, ani jiných těkavých látek.
 
Ze zjištěných skutečností policie vyvodila závěr, že ve věci nejde o podezření z trestného činu Účast na sebevraždě podle § 144 odst. 1 trestního zákoníku a věc podle ustanovení § 159a odst. 1 trestního řádu usnesením odložila.

Reakce rodiny a Rychtářových soků:

Na výsledky policejního vyšetřování obratem zareagovala jak Ivetina rodina, tak i muži, kteří dlouhodobě označovali Rychtáře za toho, kdo má na rukou krev své ženy. „Co si budeme povídat, dalo se čekat, že to takto dopadne. Ale je otázka, co bude ohledně vyšetřování dál,“ řeklu webu super.cz Ivetin bratr Lumír. Zdeněk Macura je rozhodnutím policie rozhořčen a dožaduje se přístupu ke spisu, aby se mohl přesvědčit, zda policie něco nepřehlédla. A Domenico Martucii? Ten si také nemyslí, že by celá věc byla uzavřená. Tohle je jeho prohlášení: "Jsem velmi zklamaný policií ČR. Pár dnů po sebevraždě jsem podal TO za neposkytnutí pomoci, protože on sám přiznal, že věděl že ona chtěla spáchat sebevraždu, a navíc to udělala přesně den jeho narozenin. Hlavní důvod proč jí spáchala je EVIDENTNĚ DOMÁCÍ NÁSILÍ. Navíc se právě prokázalo, že jí kupoval léky, které zhoršily její psychický stav. Rychtář je VRAH a každý to vidí. Jen neschopná policie má jiný názor. Teď si každý český občan může myslet, že v ČR může kdokoliv spáchat beztrestně trestný čin. To je nejen hodně smutný, ale strašně nebezpečný."

Autor:  ph,zdroj PČR

Přečtěte si
erene
2. 8. 2014 • 22:39

hejhej je žena..na fb nepíše magore !

mpads
2. 8. 2014 • 20:27

Když má člověk za sebou tu správnou oporu a klid, neutíká a vydrží. Je to o psychice. Měla se léčit v Itálií a od tamtud by neutíkala. Na českou republiku měla averzi v léčebnách neboť byla známa a média by ji stejně sledovali.Sama věděla, že je to s ní už vážné.

asha10
2. 8. 2014 • 17:48

Habrmane, Dvořaku, Veselý,sklidni hormon a priznej zes jako vzdy nemel pravdu.

hejhej
2. 8. 2014 • 14:52

To, že Bartošovou pod vlak nikdo nestrčil je jasné. Ale, ža darovala sebevraždu násilnikovi k narozeninám , vypovídá o mnohém. Hlavně, že násilnický hulvát Rychtář má klidné spaní.

japome
2. 8. 2014 • 13:13

to je tvůj názor a já ho respektuji TY chytrolínko ale jinak víš co mě můžeš že???? nech si své rady pro někoho jiného

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.