Odsouzený Josef Rychtář: Nejen bez domova, ale brzy i bez práce! Exmanželka ho má v hrsti... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Odsouzený Josef Rychtář: Nejen bez domova, ale brzy i bez práce! Exmanželka ho má v hrsti...

Vdovec nemůže přijít synu Josefovi a exmanželce Darině na jméno.
Vdovec nemůže přijít synu Josefovi a exmanželce Darině na jméno. (Foto Aha! – Pavel Machan, Marek Pátek, Alexandr Malachovsk)

Nad podnikáním Josefa Rychtáře (56) se stahují mračna! Jako majitel a ručitel za bezpečnostní agenturu kvůli odsouzení k 80 hodin veřejně prospěšných prací dostane zákaz podnikat ve svém oboru. Pokud by se ho exmanželka nerozhodla zachránit...

Soud vynesl nad Josefem Rychtářem potvrzující rozsudek 80 hodin veřejně prospěšných prací za to, že napadl spolu se svým synem Janem (27) loni v červenci Zdeňka Macuru (40) před psychiatrickou léčebnou. „Jelikož pan Rychtář podniká v oboru Ostraha objektů a osob, nejspíš kvůli tomu, že nad ním byl vynesen rozsudek, přijde o koncesi,“ prozradil zdroj z okolí Rychtáře.


„Živnostenský úřad posuzuje před udělením koncese beztrestnost žadatele a ta je povinná i během využívání koncese. Pokud je nad někým vynesen rozsudek, soud ho zašle i živnostenskému úřadu a ten pak posuzuje, zda lze koncesi ponechat, či ji musí odebrat z důvodu porušení podmínek podnikání,“ potvrdila deníku Aha! zaměstnankyně živnostenského úřadu, která si nepřála být jmenována. „Praxe je však taková, že než se k nám rozsudek dostane může to trvat i půl roku,“ dodává paní z úřadu.
Josefu Rychtářovi zbývá přepsat firmu na někoho jiného, jenže... Na syna Jana nemůže, protože stejně jako otec byl odsouzen, i když jen k 60 hodinám veřejně prospěšných prací. S druhým synem Josefem (29) nemluví. V případě cizího člověka by zasáhla bývalá žena Darina Nová (56). Ta vlastní pět šestin domu, ve kterém firma sídlí, a nikoho jiného tam podnikat nenechá. Další možností je přestěhovat firmu na jinou adresu. Jediná Rychtářova šance je, že by se nad svým tyranem Nová slitovala a vše vzala na sebe. To je ovšem nepravděpodobné. Názor právníka
„Vzhledem k tomu, že ta koncese je podmíněna bezúhoností, tedy čistým trestním rejstříkem, s největší pravděpodobností o koncesi přijde. I přesto, že živnostenský úřad dostane o rozsudku zprávu od soudu, měl by tuto skutečnost o svém odsouzení, bez zbytečného odkladu, sám nahlásit,“ vysvětlil JUDr. Jan Černý.



Autor:  dat,moc

Přečtěte si
hejhej
1. 8. 2014 • 20:22

va45: Asi má Rychtář někoho u policiv Říčanech v "hrsti", jinak by jinak jednali při fyzických napadání paní Nové násilnickou zrůdou.

auslak
1. 8. 2014 • 18:49

majitelem firmy bude Veselý - zloděj kabátů, protože má zbrojný pas

kubajakub
1. 8. 2014 • 15:34

Je blbý jak nočník s uchem dovnitř...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.