Čtvrtníček a Potměšil u soudu: Chtěli pomoct, hrozí jim kriminál | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Čtvrtníček a Potměšil u soudu: Chtěli pomoct, hrozí jim kriminál

Herci se včera zpovídali ze svých »srandiček«.
Herci se včera zpovídali ze svých »srandiček«. (Foto Aha! – Jiří Pitrof, reprofoto ČT)

Žert s doživotními následky! Petr Čtvrtníček (50) a Jan Potměšil (48) chtěli pomoci handicapovaným spoluobčanům, ale místo toho málem přizabili člověka. Nyní se kvůli tomu zpovídali u soudu.

V přestrojení za handicapované strážníky zastavovali náhodné řidiče a kontrolovali doklady. Jeden z nich, Dominik E. (60), ale utrpěl infarkt a je z něj invalida. Čtvrníček s Potměšilem vyfasovali roční podmínky trestním příkazem, proti kterému podali odpor.


„Je nám hrozně líto, že se tohle stalo. Chceme zde vypovědět, že nešlo o nic zlého, ale o dobrou věc,“ hájil se včera u soudu Potměšil, který je paradoxně na vozíčku. „Opravdu vám přijde normální, aby herci převlečení za policisty stavěli nevinné, nic netušící občany?,“ ptala se soudkyně Čtvrtníčka. „Myslel jsem si, že každý šofér, když vidí policajta na vozíku, že mu dojde, že to není policajt. Vždyť je to absurdní. A druhej mu přijde pomoct o berlích, to je další fór,“ obhajoval se autor scénky v rámci projektu Pomáhej s humorem, který schválila a odvysílala Česká televize (ČT).

Kvůli nepřítomnosti některých svědků a návrhu dalších svědků se hlavní líčení odročilo na 19. srpna.

Srdeční zástava

Dne 28. srpna 2012 natáčela ČT skrytou kamerou Čtvrtníčka s Potměšilem převlečené za policisty, ale jeden z řidičů utrpěl srdeční zástavu. Na místě mu byla okamžitě poskytnuta první pomoc od člena štábu Miloše Farského. Posléze ho odvezla záchranka. Poškozený Dominik E. (60) je v péči lékařů a psychologů. Ti mu také svědectví nedoporučili.

Půjdou sedět?

Obžalovaní herci byli souzeni pro přečin poškození cizích práv. „Pokud nebyli předtím trestaní, nehrozí jim nepodmíněný trest odnětí svobody. Jejich advokáti mohou bojovat o zmírnění trestu nebo dokonce o nějakou alternativu, jako jsou veřejně prospěšné práce,“ řekl deníku Aha! renomovaný právník Kryštof Kruliš.



Přečtěte si
dzery
24. 7. 2014 • 23:15

Ty seš holt tele to nezapřeš!!!

haha
24. 7. 2014 • 20:26

jen hlupák může věřit tomu,že ho staví dva policajti z nichž jeden je na vozíku a druhej mává berlema.Naprosto jasná recese.A jestli věřil tomu,že je to běžná kontrola,tak ta by to s ním švihla taky.Dál bych poukázala že každej šofér nad 60let má mít platnou lékařskou prohlídku že je schopen řídít.A jestli sedl za volant a bolelo ho na hrudníku a blbě se mu dejchalo,protože nějaký příznaky mít musel,tak bych toho zmetka hnala k soudu pro obecné ohrožení

prroud
24. 7. 2014 • 16:35

Jak jsem psal vejs,primitiv se vydovadi a ti chytrejsi to jeho radeni zaplatej,plus mu zaplati i bulvar,vlastne i za to ze dopomhl Ivete se odpravit...........

prroud
24. 7. 2014 • 16:34

To jsou mi novoty panecku,nova doba,dneska se vyplati bejt tim blbcem,pozoruju,vsak ni mi to ti chytrejsi zaplatej!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.