O čem Karel Gott nemluví: Trpké osudy tří matek jeho čtyř dětí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

O čem Karel Gott nemluví: Trpké osudy tří matek jeho čtyř dětí!

Všechny tři osudové mistrovy ženy pohromadě.
Všechny tři osudové mistrovy ženy pohromadě. (Foto Aha! – Jaroslav Legner, archiv Karla Gotta, ara)

Kdo a co jsou matky čtyř dcer Karla Gotta(75)? Každá je jiná. Antonie Zacpalová (78) je bývala jazzbaletka, Iveta Kolářová (44) se živí jako prodavačka a moderátorka V.I.P. Ivana Gottová (36)  je původním povoláním zdravotní sestra. S prvními dvěma ženami Karel děti neplánoval. Prostě „se stalo“. S Ivanou obě děti byly chtěné. Nicméně, Karel je ve finále šťasten ze všech dcer a všem rozděluje „spravedlivě“. City i to ostatní....

Matka první Gottovy dcery: Antonie Zacpalová (78)
Jako tanečnici Karlínského divadla vyslali Antonii, aby dělala Gottovi „křoví“ v jeho hitu Lady Carneval. „Tím okamžikem začal náš velmi krásný romantický vztah,“ vzpomíná Antonie. V roce 1972 natáčel Gott v televizi svůj medailón. „Nemohla jsem tam nejít, moc jsem toužila ho zase vidět.“ Po natáčení následoval malý večírek a když se z něho Antonie vracela a byla už před televizní budovou, Karel ji doběhl se slovy: „Tonko, odvezu tě domů.“

Antonie nasedla. „Když jsme ale jeli po Vinohradské třídě, Karel se odklonil směrem ke své vile do Strašnic. Ani jsem nedutala.“ A tam „vznikla“ dcera Dominika. Po půlnoci pak odvezl Karel Tonku domů. Tehdy u něj dívky ještě nezůstávaly do rána. „Potom jsem už jiného muže nikdy neměla,“ zdůrazňuje Antonie, která je už hezkých pár let v důchodu.

1. Dcera Dominika (41)
 „Jmenuje se Dominika, Karle, a je tvoje. Přijdeš se na ni podívat?“ A bylo zle. „Karel byl kyselý. Já se mu dneska nedivím. Těhotná žena prostě přemýšlí jinak. Teď už vím, že jsem se zachovala hloupě. Měla jsem mu to říct,“ míní Antonie. Gott se na prvorozené dítě přišel podívat až po půl roce.
Dominika po dohodě s otcem vystudovala hotelovou školu, kde se učila jazyky. Chvilku pracovala jako servírka a potom provozní v pražské nóbl restaraci La Provence. Ve svých osmadvaceti letech se zamilovala do kytaristy Timo Tolkki z finské heavymetalové skupiny Stratovarius, sbalila kufry a odletěla za svou láskou do Finska, kde žije dodnes.   


Matka druhé Gottovy dcery: Iveta Kolářová (44)
Chodila na všechny Slavíkovy koncerty. „Neodvezl byste nás s kamarádkou do Prahy?,“ drze se Karla zeptala po jednom koncertu v Kladně, když se mu prodrala do šatny.  A Karel rád přikývl. Pak se viděli až za rok. „Jste teď velmi atraktivní, tak mi zavolejte,“ pochválil Ivetu Karel na své autogramiádě. A tak mu zavolala. Karel si pro ni přijel do hospody a odvezl na Bertramku. „Máte hlad? Budete něco pít, Ivetko?“ sváděl Ivetu. A hned na to „vznikla“ dcera Lucie. „Na kožené sedačce,“ upřesnila Iveta.
Ani Iveta nespěchala se sdělením, že s Karlem čeká dítě. Až dva měsíce před porodem, v roce 1987, se osmělila. Dost pozdě na to, aby se dalo cokoli podniknout, pokud by si Karel miminko nepřál.
 „Přijeď k nám domů, něco si musíme říct,“ řekla mu. Gott přijel a položil Ivetě jedinou otázku: „Co budeš po mně chtít?“

2. dcera Lucie (26)
V Gottovi zprvu ale stejně hlodaly pochybnosti, zda je dcerka  jeho. Nechal si dokonce provést test otcovství. A přestože ale zkoušky na DNA dopadly na devětadevadesát procent, jemu takové číslo, které potvrzuje absolutní důkaz paternity, nestačilo. Když Lucka rostla, nepodobala se Gottově kopii – Dominice, ale Karlovy rysy se přehlédnout nedaly. A tak  se dal Gott do klidu.
Lucka chtěla být prodavačka jako její matka. To se Karlovi nelíbilo, a tak nastoupila  na Střední odborné obchodní učiliště. Potom si vzala kuchaře Honzu a Karlovi nadělila dva vnuky Vojtu  a před dvěma lety Jana.

První manželka a matka dvou Gottových dcer: Ivana Gottová (36)
Momentální moderátorka V.I.P. zpráv, jinak vystudovaná zdravotní sestřička Ivana pochází z Moravy. Rok pracovala na chirurgii a poté se vydala na studijní cestu do Ameriky. Vrátila se  a bravurně mluvila anglicky, španělsky a francouzsky. Tak se stala  asistentkou hollywoodských filmových hvězd. V roce 1999 v pražském Národním muzeu se Ivana Macháčková objevila na party  TýTý. „Líbila se mi. Chvilku jsem si s ní povídal jako s neznámou dívkou a potom jsem si na ni vzal telefon. Nikdy jsem se ale nikam nedovolal. Časem mi Ivana řekla, že mi dala záměrně špatné číslo. Prý proto, že jsem nebyl její typ,“ vzpomíná Karel.  A protože ho vlastně zprvu odmítla, „dostala ho“…

„Milí přátelé, chceme vám oznámit, že dnes, 7. 1. v 16.30 místního času, jsme se ve svatební kapli v Las Vegas vzali. Vaši Karel a Ivana Gottovi.“
Zpěvákova SMS přišla jeho německým a českým přátelům nečekaně v průběhu dne ¬ 8. ledna 2008. A způsobila dokonalou smršť.  
A následovaly další…

3.dcera Charlotte Ella (8)
„Zdravim Vas, jmenuji se Charlotte Ella Gottova a narodila jsem se dnes 30. 4. v 6,29 hod. Vazim 3,28 kg a merim 51 cm. Uz se na Vas tesim.“
Textovka, kterou Karel a Ivana rozesílali svým nejbližším a novinářům 30. dubna 2006 dopoledne, se rázem stala zprávou dne, měsíce i roku.

4.dcera Nelly Sofie (6)
 „Oznamujeme všem radostnou zprávu, že se nám včera, 28. 5. 2008 v 16.28, narodila krásná zdravá holčička Nelly Sofie. Naše dcera váží 3,16 kg a měří 49 cm. Matka, dcera i otec jsou v pořádku a šťastni. Nelly Sofie se narodila o dva týdny dříve, než plánovala a z pověrčivosti se jí nechtělo přijít na svět v pátek třináctého, jak jí předpovídali porodníci.“

Tuto SMS rozesílal Karel všem svým přátelům až 29. května 2008.
Charlotte i Nelly se odmalička učily anglicky už ve školce, Charlotte má teď angličtinu denně od první třídy na prestižní soukromé škole. A obě holky, narozdíl od těch prvních dvou dcer, se potatily. Hrají už v muzikálech a zpívají.



Přečtěte si
pozorovatel2013
7. 12. 2014 • 17:25

Antonie Zacpalová vypadala za mlada, jako Marta Kubišová

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.