Komu říká tahle kočka strýčku? Matisse má příjmení Forman! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Komu říká tahle kočka strýčku? Matisse má příjmení Forman!

Matisse je dcerou malíře Pavla Formana.
Matisse je dcerou malíře Pavla Formana. (Foto: Herminapress.cz)

Jedna ze zajímavějších postav v defilé domácích pseudocelebrit okupujících po dobu filmového festivalu Karlovy Vary byla půvabná blondýnka, do které by na první pohled asi málokdo řekl, že je neteří slavného čáslavského rodáka, režiséra Miloše Formana (82). Tomu již zdravotní stav nedovoluje cestovat, ale v případě Matisse šlo přinejmenším o atraktivní náhradu!

Dívka se vydala ve stopách strýce. Ačkoliv je dcerou malíře Pavla Formana, který po sovětské okupaci emigroval do Austrálie, přitahuje jí režie, kterou dokonce rok studovala v Praze. Jinak je se zabývá módním návrhářstvím a stylistikou. Podle svých slov je na ní ve střední Evropě příliš zima a ani česky příliš nemluví. "Umím říct jen jídlo, protože miluji jídlo," prozradila portálu iDnes.cz na golfovém turnaji celebrit ve Varech přitažlivá dívka a vyjmenovává - pivo, řízek, víno...


Velice jí překvapilo, jaké úctě a oblíbenosti se u nás Miloš Forman těší. V Austrálii ho prý mnoho lidí nezná. Zároveň potěšila zprávou, že se slavný režisér těší dobré kondici. Zprávy z minulé doby mluvily o opaku a dokonce se proslýchalo, že se kvůli zdravotnímu stavu již do své vlasti nepodívá. Matisse si ovšem rodinné tradice váží. "Nejvíc miluji rodinu, mám ráda naši rodinnou historii a odkud má rodina pochází," říká.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.