Do Česka přiletěl Mel Gibson: 3 jeho otázky, kterých se Bartoška bojí jako čert kříže | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Do Česka přiletěl Mel Gibson: 3 jeho otázky, kterých se Bartoška bojí jako čert kříže

Mel Gibson se zdraví s fanoušky
Mel Gibson se zdraví s fanoušky (Foto: Aha! - Pavel Machan, Marek Pátek, Jiří Pitrof, Jan Tůma)

Tak a je to tady. Karlovarský filmový festival pomalu otevírá své brány a do téměř ruského města se chystá i jeden veleslavný Američan. Ví, po čem ženy touží, má statečné srdce, hraje fenomenálně poker na parnících a když ho někdo vytočí na silnici, je doslova šílený! Ano, do Česka zavítal Mel Gibson, který se má stát klenotem tuzemského svátku filmu.

Přílet Gibsona je pochopitelně obrovskou událostí, a tak to na letišti vypadalo, že každý, kdo má v Česku foťák nebo kameru, musel chtě nechtě na tuhle velkou vítačku přijít. Slavný herec přiletěl ve 12:10, ale celá anabáze "vylodění" herce trvala desítky minut. Nakonec v doprovodu ochranky s čepicí před obličejem hvězda vystoupila z letadla. Po krátkém pozdravu s fanoušky v letištní hale se odebral Gibson do hotelu Pupp.

První kroky lamače ženských srdcí na české půdě byly trochu nejisté a není divu. Podle průzkumů 94 % Američanů netuší, kde Česká republika leží (82 % neví, že existujeme), takže výlet k nám je pro ně stejně exotický jako cesta Čecha k pramenu Amazonky. Snad Melovi pomohlo alespoň to, že prý vyzvídal u Travolty (který byl ve Varech vloni), co ho tady čeká a nemine.

Přílet hlavní hvězdy festivalu je samozřejmě velkou radostí i pro ředitele festivalu Jiří Bartošku (67), kterému ale přibude i hodně práce. Uspokojit tak slavného hosta totiž není jen tak, nemluvě o tom, že mohou přijít i zatraceně nepříjemné otázky. Tady jsou tři, kterých se Jiří Bartoška určitě obává:

1) Jaký český film je u vás nejúspěšnější?

I když se nejprve bude Bartoška snažit mlžit řečmi o odkazu slavného Formana a poukazovat na vysoce umělecký Hořící keř, stejně nakonec bude muset kápnout božskou a říct, že lidé u nás prostě milují Babovřesky a nekorunovaným filmovým králem je u nás Zdeněk Troška. Po téhle informaci už se ředitel Bartoška musí jen modlit, aby Gibson nechtěl slavné Babovřesky vidět.

2) Kde tady dostanu poctivý hamburger?

Hamburger v Karlových Varech? Ano, sem tam na něj narazíte, ale tradiční pochoutkou je lázeňském městě přece boršč a pirohy, které je slušnost zapít vodkou! Ruský vliv je tu znát a Gibsona podle všeho budou pořádně mást nápisy v azbuce. Vedení festivalu tak zřejmě bude herce raději držet více v Praze.

3) To všechno jsou bezdomovci?

Čeští batůžkáři, kteří jsou popravdě skutečným srdcem festivalu, musí být pro Američana doslova zjevením. V zemi, kde se na »vandry« jezdí auty, opravdu není zvykem, že na malém prostoru se ve stanech tísní stovky lidí na které připadá hrstka záchodů a sem tam sprcha. Stejně tak v USA málokdy uvidíte celé rodiny sedící na lavičkách v rušných ulicích, jak baští rohlíky s gothajem, protože páni hospodští poněkud přemrštili ceny.

Tyhle otázky zkrátka Jiřímu Bartoškovi nepřejeme :-)




Přečtěte si
ninka64
6. 7. 2014 • 01:08

Se z něj nepo......, je to jen člověk, žádný nadčlověk. A Amerika není žádný ráj na zemi, to si jen někteří ubožáci myslejí, viz autor článku.

ferdinand6
5. 7. 2014 • 11:49

V "Júesej" už po něm nikdo neštěkne, tak obráží takové provinční festivaly. Mmch, doufám, že ho neopomněli nalévat 13. pramenem, aby si nevšimnul, jaká je to fraška. P.s. Už Vereška ukázala kalhotky?

jarypadlo
4. 7. 2014 • 21:38

Když se bojí takových otázek,tak ať sem netahá takové vyčpělé s.rágory jako je ten náMel. Námel je brouk-něco jako ho.vn.ivál.Kdesi jinde se psal o hvězdě s blankytně modrými očmi-Super češtin!

filip76
4. 7. 2014 • 17:54

Srovnávat hudební festival s filmovým je nesmysl. Jasně, i v Americe jsou pankáči, kteří se budou válet v bahně, ale na Oscarech to asi nebude.

lokii
4. 7. 2014 • 16:07

Te treti otazky se pan Bartoska opravdu bat nemusi, resp. nemusi se nechat zaskocit. V Americe je spousta hudebnich festivalu. kde lide I kempuji na hole zemi. Nekteri prijizdeji v karavanech a motorhomech, ale mnozi navstevnici ani nemaji stan a uzivaji si festival ve dne v noci. Jinak preji vsem hezkou zabavu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.