Český Vinnetou Stanislav Fišer: Když slyším svůj hlas, pláču! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Český Vinnetou Stanislav Fišer: Když slyším svůj hlas, pláču!

Stanislav Fišer
Stanislav Fišer (Foto: Aha! - Petr Merta)

Součástí prázdninového schématu České televize jsou také reprízy filmů o nejznámějším náčelníkovi Apačů. První snímek – Vinnetou a Old Firehand – se vysílal včera večer a sledoval ho také Stanislav Fišer (82), který představiteli Vinnetoua Pierru Briceovi (85), propůjčil svůj hlas. O ten ho před 10 lety bohužel připravila rakovina.

„Když se slyším z televize, jak jsem dříve mluvil, často pláču a je mi úzko. Byly to krásné časy,“ svěřil deníku Aha! herec a bývalý dabér. S okolím se dorozumívá pomocí speciálního přístroje, který si přikládá ke krku. „Jsme prozatím s Vinnetouem nesmrtelní. Až na to, že Pierre Brice dostal řád Čestné legie a já rakovinu,“ zavtipkoval Fišer, kterého v poslední době trápí závratě. Kvůli nim přestal hrát v divadle a raději odpočívá. Ve společnosti už se neobjevil několik měsíců.


Od té doby, co si Fišer objevil bulku na krku a podstoupil operaci, při které mu lékaři museli odebrat hlasivky, uplyne brzy 10 let. „Byl to pro mě takový šok, že jsem chtěl skončit se životem. Nedokázal jsem si představit, že už nikdy nebudu hrát ani dabovat,“ zavzpomínal Fišer. Naposledy ho slyšela mluvit Zázvorková
Málokdo ví, že když nastupoval do nemocnice na operaci, která jeho nezaměnitelný hlas navždy umlčela, potkal kolegyni Stellu Zázvorkovou (†83) a dal si s ní malé pivo. Ona byla poslední, která ho slyšela mluvit. 

Přečtěte si
xcarodejka
3. 7. 2014 • 15:42

Důležité, že máte vedle sebe kvalitní družku/ nebo už manželku?/ Každý to štěstí nemá. Nebuďte neskromný.

honzina
2. 7. 2014 • 19:22

Pane Fišere, přeji Vám v rámci možností hodně zdraví. Máme Vás rádi i bez hlasu, pro nás jste Vinnetou a nejen on i spousta dalších postav, které jste ztvárnil a nadaboval a zůstanete i nadále. Jsme rádi, že jste rakovinu překonal, i když pro Vás za hodně velkou cenu. Ještě jednou přejeme Vám hodně zdraví!!!

fizi
2. 7. 2014 • 15:57

Je to tak.Drž se a bojuj.

mazanykralicek
2. 7. 2014 • 15:41

rentierskej : přesně pravda

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.