Režisér Dušan Klein slaví 75 a říká: Natočím ještě poslední Básníky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Režisér Dušan Klein slaví 75 a říká: Natočím ještě poslední Básníky!

Eva by se okamžitě mohla stát modelkou. Před třiceti lety po ní muži šíleli a dnes tomu není jinak.
Eva by se okamžitě mohla stát modelkou. Před třiceti lety po ní muži šíleli a dnes tomu není jinak. (Foto pro Aha! – Daniel Zahrádka/OK magazine a Morris 2014, koláž Ahaonline.cz )

K zítřejším 75. narozeninám si Dušan Klein chce nadělit poslední »Básníky«. I kdyby ho to mělo stát život! „Před pěti lety jsem měl totiž infarkt a lékaři mi přikázali, že se mám šetřit,“ prozradil deníku Aha! režisér s tím, že mu od srdeční příhody není stále nejlíp.

O jeho srdce se starají dva lékaři. „Oba mi zakázali pracovat. Já ale žiju a mám chuť točit! Nicnedělání by mě zabilo,“ tvrdí režisér a má jediné přání – natočit ještě jedny »Básníky«! „Chybí mi ale scénář. Až ho Ladislav Pecháčeknapíše, okamžitě točím. A nemělo by mu to trvat dlouho, protože tu věčně nebudu!“ přemítá režisér.


Po pěti »básnických « filmech se tedy můžeme těšit na další. „Tentokrát už ale úplně poslední,“ sděluje rozhodně Klein s tím, že ho další pokračování může připravit i o poslední špetku zdraví. O tom se prý ale přemýšlet nesmí. „A samozřejmě že by ve filmu museli hrát Pavel Kříž, David Matásek, Josef Somr a všichni, kteří tam patří...,“ komentuje zapáleně Klein.
Jestli tedy vznikne šestý kasovní trhák, je teď na scenáristovi Ladislavu Pecháčkovi, který je jen o dva roky mladší než Dušan Klein.

Havlová jako dárek
Dušan Klein prý své pětasedmdesátiny už oslavil a zítra místo juchání u dortu bude pilně pracovat. „Píšu scénář k jedné p ohádce a potom t aké k tragikomedii. Nikdo mě nesmí rušit,“ podotýká režisér, k jehož jubileu ČT právě reprízuje každé nedělní dopoledne Hříchy pro diváky televize s Dagmar Havlovou (61) v hlavní roli.



Přečtěte si
ejvm1712
26. 6. 2014 • 08:52

Hlavně ať to není tak sprostý jako 4.díl,aby to mravokárci nezakázali vysílat.

dandova
26. 6. 2014 • 08:51

Točte, ale už ne Básníky, proboha.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.