Předčasně zesnulá herečka Laďka Kozderková (†37): Před smrtí si vydrhla hrob! "Chci do čistého," řekla... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Předčasně zesnulá herečka Laďka Kozderková (†37): Před smrtí si vydrhla hrob! "Chci do čistého," řekla...

Herečka zemřela 17. listopadu 1986.
Herečka zemřela 17. listopadu 1986. (Foto Aha! – Dan Černovský, reprofoto ČT, Pressdata.cz, ara)

Důkladně se připravila na smrt! Zpěvačka a herečka Laďka Kozderková (†37) si nedělala iluze o tom, že by se vyléčila z rakoviny. Trpěla velkými bolestmi a docházely jí síly. Proto odešla z nemocnice, aby si vyčistila rodinnou hrobku!

Aby mohla do poslední chvíle vystupovat, na revers ji vozili ze špitálu do divadla. „Při jedné takové příležitosti jsem pro ni přijel. Nastoupila do auta, dojeli jsme domů, ovšem z auta nevyšla,“ svěřil se až po její smrti vdovec Vlastimil Bedrna (85). „Řekla – přines kýbl, rejžák, hadr, čistící prostředky, dej to do kufru, nasedni a pojedeme na hřbitov... A jeli jsme!“ zavzpomínal herec.

„Na hřbitově mě poslala pro vodu a začala hrob čistit a drhnout. A já jí říkal – ty ses zbláznila! Proč to děláš? Já to udělám. Odpočiň si, sedni si na lavičku...,“ svěřil se Bedrna. Odpověď ho zděsila: „Ona říkala – ne, ne, ne, já si to udělám, poněvadž chci do čistýho!“ prozradil v dokumentu ČT Příběhy slavných Bedrna.

Kozderková bohužel věděla moc dobře, co dělá. Krátce poté zemřela v pouhých 37 letech v nemocnici na rakovinu děložního čípku. O tom, že s jejím předčasným odchodem přišlo divadlo i film o herečku s geniálním hlasem, jste se mohli přesvědčit včera večer na ČT ve filmu Velká sázka o malé pivo.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.