Finková a Noha opět spolu: Návrat po čtvrt století! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Finková a Noha opět spolu: Návrat po čtvrt století!

Linda Finková a Pavel Noha se těší na společné vystoupení.
Linda Finková a Pavel Noha se těší na společné vystoupení. (Foto Aha! – Karel Kopáč, ara)

Oblíbená pěvecká dvojice z 80. let minulého století let znovu na scéně! Linda Finková (46) a Pavel Noha patřili k nadějím našeho popu, ale pak přišel náhlý konec. I když společné zpívání pověsili na hřebík, jejich fanoušci se mohou těšit na velký návrat.

Úspěšně rozjetá kariéra pěvecké dvojice, která natočila hity jako například Po hlavě skoč jen tak, Nálada je výborná nebo Kdo nezpívá nemá hit, skončila před sametovou revolucí. „Naposledy jsme se viděli v červenci 1988, to jsme doprovázeli Hanku Zagorovou. Byli jsme její předskokani s hity, které nám napsal Karel Vágner,“ prozradil deníku Aha! Pavel Noha s tím, že i když je život zavál mimo koncertní pódia, jejich cesty se stejně zkřížily.

„Dneska jsme oba učitelé. Pavel učí na průmyslovce angličtinu a němčinu a já zase na konzervatoři zpěv. Nikdy jsem nechtěla být velká hvězda a myslím, že nám to tak oběma vyhovuje,“ zavzpomínala Linda Finková. Možnost vidět je společně na podiu však bude zanedlouho. „Vystoupíme opět po 25 letech na akci Noc s hvězdami na Hradě Houska a bereme to spíš jako prču. Žádné další vystoupení už asi nebude,“ řekla Finková, která si tak zavzpomíná na své začátky.



Přečtěte si
kiwi65
20. 6. 2014 • 00:48

Tak to snad néé????Mě už stačil sodruh Michal David.Kdo proboha ještě vyleze z kanálu?

anezat
19. 6. 2014 • 21:11

Milá Lindo Finková (milý skoro analfabete), po Vašem příspěvku jsem si na www.youtube.com obě písně pustila a musím bohužel konstatovat, že kdejaká sboristka z našeho okresního města by to odzpívala lépe a nekomolila by přitom text. A až někomu budete nadávat do tupců, naučte se psát, neboť interpunkce ve větách je Vám naprosto cizí (tedy když pominu to, že jste nikdy neslyšel/a kvalitní zpěv).

tonny28
19. 6. 2014 • 18:49

Vy tupci Linda Finková rozhodně je velmi dobrá zpěvačka,moc ji obdivuju.Její hlasový rozsah je obdivuhodný.jediný co zdědila Linda po matce je její vyjmečný talent místo učitelky na konzervatoři si určit zasloužila .Myslím si že několik nových zpěvákú se muže pyšnit tím že je je učí Linda...Hana Zagorová udělala dobře že Lindu v roce 1986 přizvala do svého týmu.Linda vydržela déle než Pavel Noha.Vystupovala i v šansonovém pořadu H.Zagorové Noční telefony-na počátku 90 let.Pak už jsem ji zaznamenal jen v muzikálech.nicméně její intrepretace písní Tvou královnou jsem já nebo Prsty mám v tom já která jsou na youtube je naprosto skvělá a bezkonkurenční.

anezat
19. 6. 2014 • 13:14

Finková nikdy neměla na to být velká hvězda - do kapely k Haně Z. se dostala z protekce, místo na konzervatoři zdědila po své matce, tak nevím, co tu "plácá". Pavel sám kdysi zpíval krásně, s ní už to nebylo ono.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.