Jitka Smutná musela zpátky do práce! Na bydlení si vydělává jako pošťačka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jitka Smutná musela zpátky do práce! Na bydlení si vydělává jako pošťačka

Jitka Smutná jako Lída Bernátová
Jitka Smutná jako Lída Bernátová (TV Prima)

Roznáší dopisy, aby vydělala na rekonstrukci ruiny! Herečka Jitka Smutná (62) má zase důvod k radosti. Dostala novou práci! Statisíce, o které přišla smrtí Lídy Bernátové v Cestách domů, vydělá jako pošťačka. Podle informací deníku Aha! si měsíčně přijde na částku kolem 70 000 Kč.

Smrt postavy Lídy Bernátové v Cestách domů jí přišla pěkně draho. Nejenže herečka ztratila seriálovou rodinu, ale přišla o pravidelný příjem a velký balík peněz. Podle zdroje ze štábu si za 2,5 roku v seriálu vydělala skoro milion.

Konečně povolení
Všechny peníze navíc investovala do ruiny v Měčíně, kterou si pořídila se svou partnerkou, spisovatelkou Petrou Braunovou (47). A i když šla rekonstrukce objektu, ve kterém chtěla Smutná s partnerkou vybudovat kulturní centrum, ze začátku docela rychle, po skončení v Cestách domů se ve velkém už nepokračovalo. A to nejen kvůli financím.


„Mám velkou radost, protože se mi konečně podařilo sehnat povolení památkářů na výměnu oken. Dům je památkově chráněný. Už máme hotovou střechu, komíny a izolace. Teď budeme zasazovat speciální osmitabulková okna,“ svěřila se Braunová v lednu.

Ze seriálu do seriálu
Objekt v Měčíně je tedy zřejmě jedním z hlavních důvodů, proč se Smutná vrátila do seriálu. A i když není bohatou paničkou jako v Cestách domů, ale pošťačkou Boženkou ve Svatbách v Benátkách, zase začne vydělávat měsíčně slušné peníze, které můžou jít na rekonstrukci.


„Obě říkaly, že to bude stát několik milionů korun. Ale opravdu tu hrozně dřou i ty jejich přátelé. Obec se jim snaží pomoct, jak to jen jde,“ svěřil se jeden z místních obyvatel.
S účinkováním v novém seriálu se tedy Jitce a hlavně objektu blýská na lepší časy. Zatímco se od loňského roku do dneška objevily nová jen tři okna, od prázdnin se začne s rekonstrukcí určitě zase ve velkém stylu. Vydělá si 70 000 Kč za měsíc
Jitka patří mezi seriálové hvězdy, a tak se její honorář bude pohybovat minimálně okolo deseti tisíc za natáčecí den, při počtu sedmi natáčecích dní si přijde na na částku 70 000 Kč. A to už jsou slušné peníze na rekonstrukci.

Problémy před kamerou: Staré kolo nebrzdí!
Smutná hraje ve Svatbách v Benátkách pošťačku Boženku. Návrat před kameru se ale neobešel bez problémů. „Pro mě jsou humorné i ty momenty, kdy před kamerou jedu na kole. Kolo, které tu mám, je na rozdíl od mého vlastního stařičké. A protože s ním netočím tak často, mám někdy problém dobrzdit před kamerou na předem určeném místě,“ směje se Jitka Smutná.



Přečtěte si
tenerife
18. 6. 2014 • 07:52

Sousedka tuto práci dělá, už ve 4 ráno je na place a chystá si svůj obvod, často musí rozebírat za nemocné doučovatelky, v létě v zimě za každého nečasu, dvě těžké kabele a na zádech batoh a je ráda, že má práci,která je sice není moc honorovaná,tak to by se paní Jitka divila,za jaký mizerný peníz tyto děvčata tuto práci dělají, ten její honorář je výsměch všem pracujícím.

honzina
18. 6. 2014 • 07:46

Z téhle paní se mi zvedá kufr!!!!!!!!!!!!!!! Upozorňuji diskutující . nejsem homofobní, mám mezi homosexuály přátele, ale z jejího "převtělení v 50 letech" se mi dělá zle. HNUS, HNUS, HNUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

majojo
17. 6. 2014 • 19:28

Nic ve zlém, ale znáte někdo spisovatelku Petru Braunovou? A že by třeba dáma začala psát knihy, které jsou prodejné, aby taky drobátko přispěla?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.