Svérázný malíř a herec Josef Hlinomaz (†63): Dokonale se pomstil milenci své ženy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Svérázný malíř a herec Josef Hlinomaz (†63): Dokonale se pomstil milenci své ženy!

Josef Hlinomaz s Janou Brejchovou a Karlem Efou.
Josef Hlinomaz s Janou Brejchovou a Karlem Efou. (Foto: Aha! - ara)

Postava Josefa Hlinomaze je nepřehlédnutelná, neboť si zahrál v dlouhé řadě legendárních filmů a seriálů. Svou všestrannost potvrzoval i jako novinář a dodnes ceněný surrealistický a naivní malíř. Pověstný humor si dokázal zachovat i v soukromém životě. Třeba když se musel vypořádat s nevěrnou manželkou a jejím milencem. A je z toho dodnes velmi vtipná historka.

Nevěrná manželka

Jak je patrno i z jeho ilustrací a obrazů, Josef Hlinomaz měl ženy rád. Dokonce natolik, že dámu svého srdce pojal za ženu. Není bez zajímavosti, že jeho manželka Jiřina byla jednou ze dvou sester popraveného Toníka Stočese. Jeho příběh je známý z knihy Jana Drdy a později i filmu Vyšší princip. Svazek bohužel neměl dlouhého trvání, protože se paní Hlinomazová scházela s úplně jiným pánem.


Parohy za parohy, zub za zub

To, při zemité nátuře Josefa Hlinomaze, muselo mít zákonité následky. Ženu s milencem nachytal dokonce "in flagranti" a začalo rodeo, při kterém prý padaly facky made in hostinský Palivec či pistolník Grimpo. Nakonec se manželé rozvedli a paní Jiřina si onoho druhého pána vzala. Parohy však Hlinomaz nesl velmi těžce, protože svou bývalku stále miloval. To nakonec vedlo k tomu, že po čase Jiřinku opět svedl a na oplátku nasadil parohy stejnému chlapovi, který mu kdysi učinil to samé. Pikantní, že?
Recept na dobrou náladu

Komediální talent Josefa Hlinomaze, věčně zarostlá tvář a výraz hrubiána byly devizou, která se uplatnila v takových klenotech kinematografie jako Limonádový Joe, Dobrý voják Švejk, Chalupáři, Ukradená vzducholoď, nebo F.L. Věk. Exceloval v Jáchyme, hoď ho do stroje, Dařbuján a Pandrhola či Zabil jsem Einsteina, pánové!, když budeme jmenovat jen zlomek. Filmy, kde exceluje, člověku vždycky zvednout náladu!

Přečtěte si
dandova
30. 6. 2014 • 07:52

A proč ne, když to jde.

dandova
30. 6. 2014 • 07:52

Asi tak.

akaska
29. 6. 2014 • 08:52

Na neveru jsou potreba dva - ani jeden neni bez viny.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.