Karel je formát: Jandové Gott bude platit do smrti apanáž! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Karel je formát: Jandové Gott bude platit do smrti apanáž!

Karel Gott si na nepřízeň publika nemůže stěžovat.
Karel Gott si na nepřízeň publika nemůže stěžovat. (Foto: Aha! David Malík)

Zřejmě se v celém showbyznysu nenajde nikdo, kdo by měl špatné vztahy s Karlem Gottem (74). Týká se to hudebníků, novinářů i fanoušků. Gott je prostě originální zjev a nelze to přisuzovat jen jeho profesionalitě. Má zkrátka takovou povahu a tkví v tom i tajemství jeho dlouholetého úspěchu.  V nové knize Zpěvák století tandemu Remešová/Schuster  je zmínka o zajímavém vztahu, který má Karel k bývalé hospodyni Jaromíře Jandové.

Začalo to voňavým kastrůlkem

Paní Jandová pracovala pro rodinu Gottových dlouhá léta. A jak to začalo? Když její manžel ležel v nemocnici, seznámil se na pokoji se zpěvákovým tatínkem. Paní Jaromíra svému muži nosila obědy v kastrůlku a panu Gottovi to tak vonělo, že začala nosit své dobroty i pro něj. Pak už jen slovo dalo slovo a nastoupila u Gottových jako hospodyně, manžel zase vypomáhal jako zahradník.


Čtyřicet let s Karlem

Po letech si Karel konečně našel ženu svých snů a místo paní domu začala zastávat současná Mistrova manželka Ivana (38). V té době hospodyně zavzpomínala. "Maminka Gottová mě poprosila, že až tu s manželem jednou nebudou, abych se dál o něho starala, abych Karla neopustila. Tak jsem to svědomitě činila. Teď ale naopak vím, že ho už naopak opustit musím. Bolí mě to, vždyť jsem byla téměř čtyřicet let členem rodiny," říká v novinkové knize Jaromíra Jandová.
Doživotní renta

Bývalá hospodyně znala Karla Gotta jako málokdo a vše nasvědčuje tomu, že měli vždy hezký vztah. "Ke Karlovi jsem se chovala vždy jako ke svému synovi a bude to můj syn i dál, na tom se nic nemění. Je to nesmírně čestný, poctivý a hodný člověk a ke mně se vždycky choval velkoryse. I teď, když jsme se domluvili na odchodu, mně s tou svou vlastní samozřejmostí oznámil, že mi bude měsíčně posílat dvě třetiny platu, který jsem u něho měla. A prý zajistí, aby tomu tak bylo až do konce mého života," říká Jandová.
Karel se těší na oblíbený dort

I když by se mohlo zdát, že vzhledem k blížící se pětasedmdesátce Mistra, musí být paní Jandové nejméně sto, je tomu jinak. Není totiž o moc starší než samotný Gott. A dodnes svému Karlovi peče k narozeninám jeho oblíbenou pochoutku. Připravuje mu skvělý dort s pudinkovou náplní, po kterém se může slavný zpěvák utlouct. Dobrota ho určitě čeká i letos a knížka Zpěvák století je v předstihu první velký dárek.



Autor:  moc

Přečtěte si
soltero1
15. 7. 2014 • 15:45

podle mě je dost odpudivý...

baronessa
15. 7. 2014 • 13:13

nemyslím, že by to byla až taková oběť. Dcery spolu mají krásné, Karel není odpudivý páchnoucí stařec, tak co.

baronessa
15. 7. 2014 • 13:11

Titulek je záměrně špatně? Vůbec nedává smysl. Takže je nutno otevřít článek, aby člověk věděl, co tím chtěl redaktor říci.

soltero1
14. 7. 2014 • 14:07

Ta paní Ivana má ale silný žaludek. Já sice chápu, že zdědit 900 mil. je zajímavé. Ale za jakou cenu? Kazí si poslední roky relativní krásy a mládí... a už vůbec si ani nechci představit s kolika ženami se tento "zlatý Karel" pelešil před tebou. Stojí tě to za to, Ivano?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.