Skandál v seriálu První republika: Obrovské zadlužení a odklad natáčení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Skandál v seriálu První republika: Obrovské zadlužení a odklad natáčení!

Hercům i štábu komplikuje život finanční úřad.
Hercům i štábu komplikuje život finanční úřad. (Foto ČT )

Víc než milion diváků každý pátek na obrazovkách ČT sleduje drama odehrávající se v retro seriálu První republika. Nikdo už ale nevidí, že napjatá atmosféra je i v realizačním štábu! Výpravné podívané za miliony totiž došly peníze na vyplácení faktur. Řada lidí je bez výplaty! Znamená to snad krach seriálu?

 „Co vím, zaplaceno nedostala většina lidí ze štábu. Je nás hodně. Na peníze za odvedenou práci na posledních dílech seriálu stále čekáme,“ řekl Aha! jeden z postižených členů štábu, který nedostal výplatu už od února. Lidé se bojí, že už se slíbených vůbec peněz nedočkají.


Producent seriálu má ale vysvětlení. „Veškeré služby jsou dodávány podnikatelskými subjekty, jejichž fakturace za spolupráci na projektu je v takové výši, že lehké prodloužení splatnosti jedné z mnoha splátek nemůže ohrozit ekonomickou situaci,“ tvrdí Filip Bobiňski se slovy, že prodloužení splatnosti má objektivní důvody.
„Jedním ze zásadních důvodů, proč jsme museli prodloužit splatnost, je postup Finančního úřadu na Praze 8, který velmi protahuje navrácení DPH z nákladů na výrobu seriálu,“ prozradil producent.

Svými průtahy může finanční úřad způsobit i to, že řada herců a členů štábu přijde o práci i mimo seriál. Odsouvá se totiž natáčení druhé série, a to může mít katastrofální následky. „Před měsícem řekli všem, že se druhá série začne točit v létě. Spousta herců nevzala jiné závazky. Teď to kvůli těm financím vypadá, že se začne až v zimě. Ti, kdo odřekli práci, těžko najdou na sezonu léto/podzim něco jiného,“ svěřil Aha! zdroj ze zákulisí seriálu.


Jestli opožděná platba způsobená průtahy finančního úřadu ohrozila i platy seriálových hvězd, herci nechtěli komentovat.



Autor:  hoh,zej

Přečtěte si
burgermiky
12. 5. 2015 • 18:58

Nevím, jestli bude pokračování, když mají problémy kvůli dani. Tak se to natahuje, že pak ani nebudou muset hledat dospělé představitelky Irenky a Elišky Možná to pomůže, aby pokračování co nejlíp připravili. Neřekla bych, že je o ničem, naopak mě potěšila zpráva, že protagonistou by měl být Jaroslav.

dandova
9. 6. 2014 • 10:57

ferdinand6
8. 6. 2014 • 16:05

Je to strašná trapárna. Proč do toho veřejnoprávní televize dívá peňáze, nechápu. Stačí živit nenažraného Šípa. A za takové ubohosti chtějí koncesionářské poplatky.

vilaamalka
8. 6. 2014 • 10:35

Seriál je vlastně o ničem. Nechápu co chtějí točit v dalším pokračování.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.