Tajemstvím rodiny Kerdlových: Proč Terezin dědeček do patnácti chodil v sukni? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Tajemstvím rodiny Kerdlových: Proč Terezin dědeček do patnácti chodil v sukni?

Zpěvák Laďa Kerndl odkryl staré rodinné tajemství.
Zpěvák Laďa Kerndl odkryl staré rodinné tajemství. (Aha! – Martin Hykl, Art One/Jiří Turek)

Laďa Kerndl (69), zpěvák a táta zpěvačky Terezy Kerndlové, chová obrovskou úctu ke svému otci Václavovi. Ten totiž v životě prošel doslova peklem, ze kterého se pak sám dokázal dostat a nakonec se stát úspěšným a respektovaným profesorem.

Podle slov Ladi Kerndla odešel jeho otec Václav v patnácti letech z domu, protože ho jeho rodiče neměli rádi. Otec mu měl dokonce říkat, že se neměl narodit. Nejenže ho týral, snažil se ho prý zlomit i psychicky. „Do patnácti let mu nekoupili kalhoty a musel po své sestře nosit sukni. Před celou vesnicí ho takhle potupili,“ vypráví Laďa Kerndl v dosud utajovaném svědectví v týdeníku Sedmička.

Laďův otec se proto v patnácti sebral a do rodného domu už se nikdy nevrátil. Místo toho pěšky vyrazil do Znojma, kde vyhledal svého strýce a tetu, kteří si ho později osvojili. A konečně mohl začít žít normální život. Nejprve se vyučil zámečníkem, pak vystudoval strojní školu, pak postgraduál a nakonec se stal v Brně profesorem. Pro Laďu byl prý táta nejen velkým vzorem, ale vším. Mimochodem, jeho tatínek a Terezin dědeček také v roce 1930 založil Spolek nepřátel smutku, který jeho syn v roce 1998 obnovil.

Přečtěte si
ocsin
7. 6. 2014 • 13:15

A kdo je ten Kerdl?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aronak
6. 6. 2014 • 09:09

Děda v 15 prchal v sukni od rodičů... A pak že Jára Cimrman je vymyšlená postava...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.