Legendární hlasatel Hemala: Akutní převoz do špitálu! Šlo o život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Legendární hlasatel Hemala: Akutní převoz do špitálu! Šlo o život!

Saša Hemala
Saša Hemala (MARTIN PEKÁREK RINGIER AXEL SPRINGER / Paparazzi)

Miluje večírky, kde často do noci popíjí s přáteli. A to se mu možná stalo osudným. Bývalý televizní hlasatel Alexander Hemala (61) totiž zkolaboval a museli ho odvézt do nemocnice.

Hemala se s tím svěřil až poté, co ho propustili do domácího léčení. „Nemohl jsem dýchat, a tak pro mě přijela záchranka, kterou jsem požádal, ať mě dopraví do Motola, kde mě znají,“ popisoval hlasatel incident, který se odehrál před třemi týdny.

„Já mám už deset let bypass, takže bylo podezření, že se děje něco kolem něj. Pan doktor Hájek a jeho tým mi v nemocnici provedli takzvanou angioplastiku, tedy roztažení cévy. Napíchli mi tříslo a kamerkou se do mě podívali. Nakonec mi roztáhli balonkem místo, které bylo ucpané, a život jde dál,“ zavzpomínal na pobyt v nemocnici Hemala.


„Už potřetí mi v Motole zachránili život,“ dodal Hemala, kterého v posledních letech především živí moderování akcí. A právě na nich až do kolapsu velmi rád popíjel panáky. Přestane teď s tím? „Jsem milovník alkoholu a asi jen tak nepřestanu. Nejraději si večer zapálím doutník a dám si panáka,“ přiznal své hříchy Saša. Kdo chce kam...

Co je to angioplastika?
Chirurgický zákrok, který v minulosti podstoupil i »primář Mázl z Ordinace«
Petr Rychlý (48), je v podstatě rozšiřování zúžených cév. O angioplastice většinou slýcháváme ve spojení se srdcem, kdy rozšíření ucpaných koronárních tepen snižuje hrozbu infarktu. Používá se ale také u pacientů s bércovými vředy, nedokrveným mozkem či se zúženými přívodními tepnami ledvin.



Autor:  lbp

Přečtěte si
sugarbitter
4. 6. 2014 • 16:46

Říkám si, jak má vypadat šedesátník? Zachovalý šedesátník? Dnes má kdekdo platické operace a absolvoval všeliké zásahy, a tak už ztrácím přehled, co je a co znamená "dobře vypadat".Byla by dobrá taková akce lidí, kteří neměli nikdy žádný umělý zásah do svého zevnějšku a domnívají se, že "vypadají dobře". na svůj věk. Pomalu zapomínáme co to je "vypadat dobře na svůj věk" a tak by bylo dobré si to ujasnit.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.