5 let od smrti Matušky: Vdova ukázala jeho největší cennost! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

5 let od smrti Matušky: Vdova ukázala jeho největší cennost!

Waldemar Matuška měl velkou sbírku klobouků.
Waldemar Matuška měl velkou sbírku klobouků. (Foto ara a archiv Olgy Matuškové)

Je to pět let, co z tohoto světa odešel Waldemar Matuška (†76). Klobouky byly u legendárního zpěváka pověstné a jeho rodina jim teď na Floridě vyčlenila čestné místo.

„Tady těch pět klobouků měl Walda nejraději. Speciálně pro ně jsme s Waldíkem pořídili věšák, na který nikdo nesmí nic pověsit. Patří pouze kloboukům, které pravidelně oprašuji,“ svěřila Aha! Olga Matušková (65) a fotografií onoho věšáku se pochlubila. „Klobouky máme u nás doma na chodbě jako vzácnou dekoraci,“ upřesnila.


Vůbec nejstarší klobouk je prý ten béžový úplně nahoře. Ten nosil Waldemar už v době, kdy syn Waldík (36) byl malý chlapeček. „Waldemar klobouky miloval a my to máme po něm. Waldík si občas nějaký tátův vypůjčí a hrdě ho nosí na hlavě,“ svěřuje Olga s tím, že si dodnes brouká společný hit Za klobouk si vrásky dej...
Všechno na svém místě
Jinak všechny Waldemarovy věci zůstaly ve floridském domě tak, jak je zanechal, a dokonce se nic nevyhodilo. „Waldík podědil košile a saka, i když mu jsou trošku větší. A já ty jeho trička a košile zase nosím na spaní. A dokonce i do jeho pantoflí vklouznu, když jdu vybírat místo Waldy schránku.“
Zpěvák prostě v domě v Mexickém zálivu dál žije se svou rodinou. Olina s Waldíkem ale stále nemohou překousnout jedinou věc. A to, že Waldemar se ani jednou nevyspal v dobudovaném stavení: „Celý náš floridský život jsme budovali a vylepšovali. A hotovo je až teď. Věřím, že se s námi tam někde nahoře raduje i Walda,“ uzavírá Olga.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.