Demonstrace proti Rychtářovi: Macura ji skoro prošvihl, nikdo nepřišel, tak to po pár minutách ukončili... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Demonstrace proti Rychtářovi: Macura ji skoro prošvihl, nikdo nepřišel, tak to po pár minutách ukončili...

Macura připravuje stoleček, Martucciho stolek už stojí.
Macura připravuje stoleček, Martucciho stolek už stojí. (Aha! - Pavel Machan, Marek Pátek)

V pořadí druhou demonstraci proti Josefu Rychtářovi (56) zorganizoval bývalý milenec zesnulé Ivety Bartošové (†48) Domenico Martucci a samozřejmě také ctitel zpěvačky Zdeněk Macura. A opět na Václavském náměstí v Praze. Stejně jako v případě první akce, která nakonec skončila fiaskem, byl oficiálním důvodem organizovaného setkání boj proti násilí na ženách.

Termín demonstrace, která opět nedopadla slavně, nebyl zvolen na dnešek náhodou. Je to totiž přesně měsíc, co Iveta Bartošová spáchala sebevraždu. Začátek akce byl pak naplánován na 11:29 hod., což je přesný čas, kdy na kolejích u Uhříněvsi vyhasnul zpěvaččin život.

V uvedený čas však byli na místě jen Martucci, jeho matka a řidič Mateo. Macura nikde. Minutu před půl dvanáctou akce začala minutou ticha za zesnulou zpěvačku. Tu však držela jen výše zmiňovaná trojice. Teprve dvacet minut poté se přiřítil Zdeněk Macura, kterého prý zdržela hustá pražská doprava. V ruce nesl rozkládací stolek.

Jak Macura, tak Martucci si stolky rozložili přímo pod koněm. Na ně vyskládali letáčky a také deštníky. Kolemjdoucí turisté se zastavovali a s tázavými pohledy sledovali zajimavý výjev. Zřejmě si mysleli, že deštníky ležící na stolcích, jsou na prodej. Ty však byly určené pro demonstranty. Aby prý nezmokli jako v loňském srpnu, kdy Martucci s Macurou pořádali obdobnou demonstraci a vše tenkrát ukončila bouřka. Nakonec však deštníky nikdo nepotřeboval.

Nejenže nepršelo, on navíc nikdo nepřišel. Účast na dnešní demonstraci tak byla ještě menší než před necelým rokem. Odhadem na místě postávala zhruba pětice zvědavců, kteří však přišli na místo spíš náhodou. Josef Rychtář, který včera oznámil konání druhého pohřbu své zemřelé ženy, nedorazil.



Přečtěte si
ferdinand6
29. 5. 2014 • 23:25

Hm, tak tahle "Squadra di azzura" dodá problematice týrání opravdu punc serióznosti. - Ironie.

ferdinand6
29. 5. 2014 • 23:23

Ta Italka je echt, co? Zvlášť na té jedné fotce. Jako bůh pomsty. Úplně jí vidím na obraze nějakého renesančního umělce.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.