Sledovali jsme ONLINE: Na pohřeb Bartošové nepřišla ani rodina, ani přátelé! Nad rakví stálo jen 13 lidí... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Sledovali jsme ONLINE: Na pohřeb Bartošové nepřišla ani rodina, ani přátelé! Nad rakví stálo jen 13 lidí...

Josef Rychtář jde na pohřeb své ženy.
Josef Rychtář jde na pohřeb své ženy. (Foto Aha! - Martin Sekanina, Jan Přibyl )

Dnes se podle všeho bude konat poslední rozloučení s Ivetu Bartošovou (†48), která 29. dubna ukončila svůj život skokem pod vlak. Situaci sledují naši reportéři nejen u krematoria, kde se má obřad konat, ale i na dalších místech. Nejčerstvější zprávy vám bezprostředně přinášíme zde.

16:39 ONLINE přenos na Ahaonline.cz pomalu končí, děkujeme vám za pozornost. Naši reportéři dál monitorují následující události, o kterých vás na našem webu budeme informovat.

16:38 Kar se podle všeho bude konat ve vile zesnulé zpěvačky. Najatá ochranka odjela, na místě nicméně zůstala městská policie.

16:30 Dodávka se smutečními hosty dorazila do Uhříněvsi. Přestože už na ulici skoro nikdo nebyl, dál se maskovali za deštníky bodyguardů.

16:21 Absurdní! Do rozhovoru se Zdeňkem Macurou se vmísila (paní nebo pán?) Diana, která ho obvynila, že nemocnou Ivetu odvezl do Itálie a fotil si ji s kalhotkami naruby. Rychtář je podle ní skvělý člověk. Strhla se kvůli tomu poněkud šílená hádka, kdy fanynka (nebo fanoušek) stále vykřikoval/a, že má deprese a být s Macurou, tak skočí pod vlak.

16:14 "S Ivetou jsme se často modlili, ona byla věřící. A já věřím, že ji Bůh jednou vzkřísí," řekl Macura. Ivetin obdivovatel toho napovídal opravdu hodně, bohužel, zřejmě kvůli emocím, jeho slova nebyla úplně srozumitelná. Také vysvětlil, proč nepřišel v černém, ale stříbrném obleku. Prý je to symbol naděje.

16:13 "Dlouho jsem váhal, jestli přijít nebo ne. Ale protože jde o takovou záležitost, kdy zlo zvítězilo, tak jsem přišel. Je to vlastně dílo ďábla a lidé, kteří tam s ní bydleli, jsou služebníci dábla," pronesl Macura.

16:10 Do krematoria se vrátil Zdeněk Macura. Společně s přítelkyní položili u vchodu do malé obřadní síně kopretiny.

Zdeněk Macura a jeho přítelkyně

16:06 Poslední rozloučení s Ivetou Bartošovou definitivně skončilo. Nezúčastnil se ho nikdo z Ivetiny rodiny ani ze showbyznysu. Všichni odmítli kvůli Josefu Rychtářovi.

16:02 Obřad měla zakončit Ivetina píseň Dej mi ruku. S jejími tóny postupně rakev s tělem zpěvačky zmizela smutečním hostům z očí.

15:57 Svědectví hovoří o tom, že obřad začal přesně v půl třetí odpoledne. Smuteční řeč pronesl kněz, který ji ukončil modlitbou. Josef Rychtář prý celou dobu plakal.

15:56 U obřadu byl přece jen přítomný jeden fotograf, kterého si však pozvala sama rodina. Z posledního rozloučení si měl Josef Rychtář také nechat udělat záznam.

15:52 Podle informací reportéru Aha! přímo z místa, byla bezpečnostní opatření na velmi vysoké úrovni. Agentura, které vše zajišťovala, hlídala v Česku mimo jiné Madonnu a další světové celebrity. Podle všeho zaplatí Josef Rychtář za služby bodyguardů nemalé peníze.

15:51 Jedno z mála svědectví z obřadní síně hovoří o tom, že Josef Rychtář dlouze hladil Ivetinu rakev. Ta nicméně byla zapečeněná, takže tělo zpěvačky nikdo nemohl vidět.

15:50 Prostor před obřadní síní strašnického krematoria se pomalu vylidňuje.

15:44 Mezi diskutujícími fanoušky se objevila Rychtářova fanynka Diana. Podle ní vdovec za nich nemohl. Prý se narodila ve stejný den jako Iveta a také trpěla depresemi. Obvinila také Artura z toho, že opustil mámu, když jí bylo nejhůř. Obvinila také Zdeňka Macuru, že Ivetu ukradl a odvezl do Itálie. Žena nicméně nehovoří zrovna srozumitelně, sama tvrdí, že má těžké deprese. Podle svědků na místě paní Diana vypadala, že původně byla (nebo stále je) muž.

Paní na pohřbu Ivety Bartošové

15:43 Podle nejnovějších informací už smuteční hosté opustili v dodávce doprovázené dvěma vozy audi krematorium ve Strašnicích.

Pohřeb Ivety Bartošové

15:29 Vášnivá debeta se rozhořela mezi fanoušky, kteří do Strašnich dorazili. Ústředním tématem je Josef Rychtář a jeho případný podíl na sebevraždě zpěvačky. Převažují negativní názory na osobu vdovce.

15:28 Z krematoria odjela černá dodávka. Jestli v ní byl Josef Rychtář, není zatím jasné.

15:26 Také ve Frenštátě jsou reportéři Aha!. I když se spekulovalo o tom, že tam bude probíhat druhý obřad (byť bez těla), je na místě úplný klid. Jen na rodinném hrobě přibyly květiny. Ivetina maminka vůbec nevyšla z domu nebo doma vůbec není.

Rozloučení v Ivetině rodném městě.

15:20 Pohřeb Ivety Bartošové bude podle všeho brzy ukončen, zatím nicméně ze síně dál zní hudba. Ivetin syn Artur mezitím dorazil už bez doprovodu spolužáků ze školy domů.

15:16 Podle posledních informací se obřadu zúčastilo jen 13 lidí.

15:13 Zdeněk Macura s přítelkyní přišli později, ale o to dříve odešli. Odpověděli jen na pár dotazů novinářů a začali odcházet.Podle reportérky Aha!, která je přímo na místě, měl Macura obavy z účasti na pohřbu, proto rychle odešel. S partnerkou přinesli kopretiny.

15:10 Jak potvrdil reportér Aha! přímo na místě, kromě Rychtářovy rodiny se prakticky nikdo jiný obřadu nezúčastnil.

15:06 Před branou krematoria postávají desítky lidí, kteří jsou zvědaví, co se bude dít. Často jde o lidi, kteří dokonce ze zvědavosti vystoupili z tramvaje.

15:02 esně jak jsme předpokládali, Zdeněk Macura na poslední chvíli změnil své rozhodnutí a dorazil na pohřeb, který však mezitím skončil. Muž, který se nechal slyšet, že bez Ivety nemá smysl žít a vyzýval Ježíše, aby ji oživil, dorazil i se svou novou přítelkyní.

Zdeněk Macura a jeho přítelkyně

14:54 Zrzavá vyšetřovatelka kriminálky se nakonec do obřadní síně vůbec nedostala. I s kyticí, kterou přinesla, opouští areál krematoria.

Vyšetřovatelku odmítli pustit do sálu.

14:49 O "celebrity" Jana Bendiga a Lukáše Rejmona, se přestali zajímat novináři, takže už z krematoria odešli. Byl to jen pokus o zviditelnění? Podle některých novinářů bohužel ano.

14:46 Prozatím se ve Strašnicích sešlo zhruba 30 fanoušků Ivety Bartošové.Víc už jich asi nepřijde.

14:43 Ve Strašnicích panují menší zmatky a zrzavá kriminalistka se nemůže dostat do smutečního sálu. Nejprve to zkusila zadem, později předem, ale nikde neuspěla. Josef Rychtář ji nejspíš neměl na seznamu...


14:41 Byly potvrzeny informace, že policejní doprovod si musel Josef Rychtář zaplatit. Policie totiž nevyhodnotila pohřeb jako akci, kde by byl někdo v ohrožení života, a tak bylo vše zpoplatněno.

14:37 Už je jisté, že Artur na pohřeb nepřijde. Právě vyšel ze školy se svými spolužáky. Na tváři měl široký úsměv. Už je jisté, že nedorazí ani Ivetina maminka Svatava.

Artur odchází ze školy.

14:28 Z celebrit stále nikdo nedorazil, nepočítáme-li málo známého finalistu SuperStar Jana Bendiga, který přišel se svým milencem Lukášem Rejmonem. Na seznamu pozvaných nicméně ani jeden z nich není. Oba se nicméně snaží zaujmout fotografy a televizní štáby.

14:24 Josef Rychtář se svou rodinou (z Ivetiny strany zatím nikdo nedorazil) se protáhli  zadním vchodem a míří do malé obřadní síně krematoria. Všechny vchody v tuto chvílí hlídá najatá ochranka.

14:17 Na místě je jen pár desítek lidí. Trochu to vypadá, že každý by mohl mít svého člena ochranky. Většina lidí má na sobě civilní oblečení a rozhodně nevypadá, že by se původně chystala původně na pohřeb. Nejspíš jde o kolemjdoucí, které zaujaly neskutečné manévry ve Strašnicích.

14:12

SLEDUJTE PRAVIDELNĚ AKTUALIZOVANOU FOTOGALERII ČLÁNKU

14:08 Zrzavá vyšetřovatelka z kriminálky, společně s jejím kolegou, postávají stranou a vše bedlivě monitorují. Kriminalistka má v ruce kameru...

Na pohřeb přišla i policistka, která sebevraždu Ivety Bartošové vyšetřuje.

14:06 Z Ivetiny rodiny zatím nepřišel nikdo.

14:04 Josef Rychtář už dorazil do krematoria. Nejprve z dodávky vyskočila ochranka, která se snažila vyčistit prostor od novinářů. Teprve pak z černého auta začala vycházet Rychtářova rodina.

Dodávka dorazila na místo pohřbu.

14:03 Před krematoriem se sešla zhruba dvacítka lidí, kteří by se rádi dostali na poslední rozloučení. Nejsou však na seznamu. Jde o fanoušky a zvědavce.

13:58 Zrzavá kriminalistka, která vyšetřuje sebevraždu Ivety Bartošové, také dorazila do krematoria. Odmítla cokoliv komentovat a zamířila rovnou ke vchodu.

13:55 Termín pohřbu Ivety Bartošové v rozpisu krematoria ve Strašnicích uveden. Zřejmě si to vdovec nepřál.

Rozpis posledního rozloučení

13:47 Na AHAONLINE.CZ právě startuje VIDEOPŘENOS.

13:46 Vjezd do krematoria hlídá státní policie.

13:43 Je až překvapivé, do jakých detailů a jak honosně je poměrně malý pohřeb připraven. Ve Strašnicích například čeká záchranná služba, kdyby se někomu z přítomných udělalo nevolno. Bojí se ochranka, že Josef Rychtář zkolabuje?

Pohřeb Ivety Bartošové

13:28 Před dodávkou jede audi, za dodávkou policejní vůz.

13:26 Z Uhříněvsi pojedou pozůstalí do krematoria dodávkou. Jako první do ní nastoupil kněz. Upřímně řečeno celý odjezd, s poskakující ochrankou, vypadá notně teatrálně.

13:24 Neuvěřitelné! Josefa Rychtáře, který tak rád v minulosti rozdával rozhovory a snažil se být za každou cenu v televizi, budou krýt před novináři černé deštníky jeho ochranky. U domu už jsou dvě černá audi.

13:23 Kolem domu v Uhříněvsi začíná být velmi rušno. Podle všeho se osazenstvo vily chystá k cestě do krematoria.

Dodávka před vilou

13:16 Stále není jasné, zda dorazí někdo z rodiny. Prozatím to vypadá, že rodina dodrží svůj bojkot do puntíku a vdovec pohřbí Ivetu jen za účasti svých známých a své rodiny.

13:15 Nezdolný obdivovatel Ivety Bartošové Zdeněk Macura na pohřeb prý nepřijde. "Na pohřeb nepřijdu. Nezvládl bych to emočně. Rozloučím se s Ivetou sám," řekl včera v televizi. Otázkou je, zda nechystá překvapení, jak je u něj poměrně obvyklé.

13:09 Na sociálních sítí dnes vyjadřují fanoušci Ivety Bartošové svůj zármutek. "Pro nás pro všechny je to nenahraditelná velká ztráta, protože naše princezna Ivetka byla nejen NEJ zpěvačka, ale především skvělý človíček s tak křehkou duší, která chtěla být upřímně milovaná," napsal jeden ze jejích skalních fanoušku na FACEBOOK DENÍKU AHA!

13:03 Hrob, který o víkendu neznámý vandal poničil na hřbitově v Říčanech, už je téměř obnovený (foto v galerii). Už je ale jasné, že urna s popelem Ivety Bartošové v něm neskončí. Rychtářova rodina, které Josefa nemá zrovna v lásce, se proti tomu ostře postavila.

Hrob Rychtářovy rodiny už je vyčištěný. Iveta do něj ale nesmí.


12:59 Najatá ochranka už je i v Uhříněvsi. Josef Rychtář zjevně nic neponechal náhodě.

Ochranka už je i v Uhříněvsi.

12:53 Starší Rychtářův syn Josef se pohřbu nezúčastní. „Na pohřeb nejdu. Nejsem zvaný, ale nešel bych, i kdybych byl." napsal na sociální síť, ale vzápětí smazal. Na stejném místě také napsal: "Sebevrahové do nebe nepřijdou."


12:49 Ochranka ve Strašnicích finišuje v přípravách. Muži v černém se shlukli a začali poslouchat rozkazy. I když se snažili mluvit potichu, reportéři na místě zaslechli, že vstup bude možný pouze po předložení občanského průkazu a je pro hosty na seznamu. Ten měl ochrance dodat vdovec Rychtář.

Video se připravuje ...

12:42 Podle našich informací by Josef Rychtář a další smuteční hosté, kteří se shromáždili v Uhříněvsi, měli zhruba za půl hodiny vyrazit do Strašnic. Vdovce podle všeho poveze vůz najaté ochranky.

12:33 V domě je kněz, který přijel celý v bílém s fialovými tulipány v rukou, a také Rychtářova matka a syn Jan. Druhý syn Josef měl v minulosti s otcem velké neshody a později dokonce prohlásil, že na smrti Ivety Bartošové má jeho otec svůj podíl. Teď se však dali dohromady.

12:25 Před krematorium postává několik důchodců, kteří se přišli podívat na poslední rozloučení s Ivetou Bartošovou, ale jsou zklamaní, že pohřeb není veřejný. Vše mají za zlé Rychtářovi, které se ale podle svých slov bojí.
1987453:gallery:true:true

SLEDUJTE PRAVIDELNĚ AKTUALIZOVANOU FOTOGALERII ČLÁNKU

12:17 Jak se zdá, ochranka pohřbu měla nástup v pravé poledne. Parta ostrých hochů v černých oblecích a s černými kravatami přišla do areálu krematoria.

Na strašnický hřbitov dorazila ochranka.

12:15 Do domu v Uhříněvsi přijel farář.

12:11 Poslední rozloučení s Ivetu Bartošovou se odehraje v malé síni krematoria ve Strašnicích. Obřad by měl začít mezi 14:20 a 14:40, přesný čas odmítl vdovec sdělit.
1987445:gallery:true:true

12:01 Do Uhříněvsi dorazil o bratr exmanželky Josefa Rychtáře Dariny Nové. Přijel i se svou paní. Darina Nová se zřejmě na pohřbu neobjeví. Iveta Bartošová totiž byla právě tou, která jí odvedla muže a rozvrátila rodinu.


11:46 Tak to tu ještě scházelo! V Uhříněvsi se objevil šílený fanoušek Ivety Bartošové Petr Veselý. Ano, to je ten, který se snažil před domem v Uhříněvsi napadnou Zdeňka Macuru. Zajímavé je, že i dnes dorazil ve stejném oblečení. Vše ale proběhlo nakonec v klidu, Veselý si fotil parte...

11:44 Ochranka ve Strašnicích je připravena a bodyugardi postávají nedaleko vozíků, které jsou určeny pro převoz rakví.

Ochranka už je ve Strašnicích.

11:38 Do Uhřívněvsi dorazil mladší syn Josefa Rychtáře Jan. Do poněkud chaotické dopravní situace tím vnesl ještě větší zmatek. Nakonec se však dlouho nezdržel a odjel pryč. Podle našich informací pro matku Josefa Rychtáře a také pro kněze.

11:33 Situace v Uhříněvsi se poněkud komplikuje. V úzké ulici se totiž snaží zaparkoat příliš mnoho aut. Městská policie, která na místě dohlíží na pořádek, už chtěla pokutovat červený chevrolet. Zvukař Standa jim to ale rozmluvil a auto přemístil. Přeparkovat bylo nakonec nutné celkem dva vozy.

Na místě opět hlídkuje policie.

11:24 Ochranka už dorazila do krematoria ve Strašnicích, ale kromě Zdeňka Zahradníka zase všichni odjeli. V krematoriu zatím probíhají další obřady. Pozdně odpolední termín prý Josef Rychtář stanovil proto, aby bylo rozloučení s Ivetou ten den poslední...

11:19 Zvukař Standa se vrátil do Uhříněvsi se svou ženou. Standa se nechal na pohřeb ostříhat. Z řad přítomných novinářů zazněl postřeh, že jezdí autem zesnulé zpěvačky. Peugeot byl prý její...

Zvukař Standa přijel do Uhříněvsi se svou ženou. Brzy ale zase odjeli.

10:52 Z vily v Uhříněvsi odjel zvukař Standa. Mimochodem, tohoto muže, který i svou družkou společně s Ivetou a Josefem nějaký čas bydleli, Bartošové kvůli neshodám ze své domácnosti vyhodila. Po její smrti si ho Rychtář znovu do domu nastěhoval.

10:50 Do Uhříněvsi dorazilo černé audi, které přivezlo Zdeňka Zahradníka, majitele bezpečnostní agentury, která má dnešní poslední rozloučení na starosti. Zahradník zmizel v domě a nejspíš s Rychtářem domlouval podrobnosti. Vše trvalo poměrně krátce, řidič ani nevypnul motor vozu. Po necelých deseti minutách audi odjelo, Zahradník si do vozu odnesl jakýsi zabalený obraz. Mohlo by jít o podobenku, která bude vystavena u rakve.

Zdeněk Zahradník, šéf bezpečnostní agentury, která má pohřeb Bartošové na starosti, odvezl z domu obraz.

 10:29 V Uhříněvsi finišují přípravy na pohřeb. Josef Rychtář společně se svým věrným kamarádem zvukařem Standou připravují skromné občerstvení pro smuteční hosty,kterých ale podle všeho nebude mnoho.

9:28 Do domu v Uhříněvsi přijela Rychtářova neteř, která mu pomáhá s organizací posledního rozloučení.

8:55 Přestože vdovec Josef Rychtář v posledních dnes bojkotuje média, dnes hned po ránu udělal výjimku. Při černé kávě promluvil v Uhříněvsi s hrstkou novinářů, žádné nové detaily ohledně pohřbu už nesdělil. Včera večer ještě Rychtář stihl před svým domem uklidit část vyhořelých svíček a jiné přemístil tak, aby měl volný příjezd k domu.

8:00 Artur Štaidl, syn zpěvačky Ivety Bartošové, vyrazil ráno do školy jako kterýkoliv jiný den. Oblečen byl sice celý v černém, ale rozhodně ne ve smutečním. Okovaný náramek, červenočerná flanelová košile a černá tašky s nášivkami naznačují, že se ne pohřeb nechystá. Podle webu tn.cz účast na obřadu skutečně neplánuje. Je nicméně stále možné, že se můžu po škole převléct a do Strašnic dorazit. Pravděpodobnost ale není velká. Na posledním rozloučení tedy podle všeho nebude NIKDO z Ivetiny rodiny.

 

 



Přečtěte si
dochtorchocholousek
13. 5. 2014 • 07:42

Pepa, když někomu (samozřejmě výjimečně!) nadává, tak s oblibou do dobytků.. Ale taky by to mohl bejt Ušatej Vocas, ten Pepka rád kopíruje.

peter44
13. 5. 2014 • 01:11

jakej chudak rehta cely den od ucha k uchu chudak jsi ty ze to furt nechapes

peter44
13. 5. 2014 • 01:10

to ho neomlouva ze neprisel je to hajzl tlusty sel radeji zrat do mcdonaldu za prachy s pojistky

peter44
13. 5. 2014 • 01:08

pitomost

peter44
13. 5. 2014 • 01:07

zaplatpanbuh za ne jinak by neprisel nikdo

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.