Bude vyplacena životní pojistka Bartošové, i když šlo o sebevraždu? Odborníci mají jasno! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Bude vyplacena životní pojistka Bartošové, i když šlo o sebevraždu? Odborníci mají jasno!

Iveta Bartošová si před lety sjednala životní pojištění. Bude vyplacené, i když šlo o sebevraždu?
Iveta Bartošová si před lety sjednala životní pojištění. Bude vyplacené, i když šlo o sebevraždu? (Foto Aha! – Martin Hurda)

Iveta Bartošová (†48), která minulé úterý spáchala sebevraždu skokem pod vlak, měla, jak se později ukázalo, sjednanou životní pojistku ve výši 3,5 milionu. Smlouvu podepsala ještě v době, kdy žila s Ladislavem Štaidlem, tedy před řadou let. Je možné vyplatit pojistku, když pojištěná osoba odešla ze světa dobrovolně?

Většina lidí si myslí, že na sebevraždu se pojištění nevztahuje, jenže to není pravda, jak vysvětlují odborníci z pojišťoven. „Životní pojistku pojišťovna vyplácí i v případě sebevraždy, pokud ovšem pojištění trvalo déle než dva roky,“ dodává Anna Ramajzlová z ING pojišťovny. A tuto podmínku pojistka Ivety Bartošové splňuje!

Otázkou nicméně je, zda Iveta řádně pojistku platila. Je přece všeobecně známo, že zpěvačka neměla v posledních letech moc peněz. „Měsíční výši životní pojistky ovlivňuje mnoho faktorů, pokud by pojistné plnění mělo být v rozmezí tří a čtyř milionů, výše pojistného se bude pohybovat od 1500 do 3500 korun měsíčně podle délky trvání smlouvy,“ řekla Blesku Kateřina Stuchlíková z Ergo pojišťovny. Pokud však Iveta vše platila tak, jak měla, měla by podle všeho být pojistka vyplacena. Otázkou teď zůstává, komu…

Autor:  ph,hoh

Přečtěte si
zzapp
12. 5. 2014 • 01:53

Ale nech toho, takový nesmysl !!!! Nevíš o tom nic, ani netušíš, jak jí asi bylo. Umíš jen prázdně krafat a odsoudit někoho. A tvrdit, že NA NIKOHO nemyslela.

zzapp
12. 5. 2014 • 01:49

rentierskej... Přesně tak, jak jsi to vyjádřil.... a.... Pochopí málokdo.

illis
11. 5. 2014 • 12:47

rentierskej nikdo nevíme, co vše tomu předcházelo, někdy stačí i dlouhodobější hrubé chování partnera, které se stupňuje. Souhlasím, že to bylo nejspíše už Ivetino zoufalství, rozhodně se nesluší ji za to odsuzovat a házet na Ivetu tu největší špínu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.