Jiří Wohanka alias pan Zajíc z Ordinace: Přežil pád letadla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Jiří Wohanka alias pan Zajíc z Ordinace: Přežil pád letadla!

Mnoho nechybělo a Jiří Wohanka dnes nemusel být mezi živými.
Mnoho nechybělo a Jiří Wohanka dnes nemusel být mezi živými. (TV Nova)

Kulkou do spánku skončila role podvedeného pana Zajíce v Ordinaci v růžové zahradě. Málokdo ale ví, že jeho představitel Jiří Wohanka (67) jen o vlásek utekl hrobníkovi z lopaty. Býval vášnivým pilotem ultralehkých letadel, jeden let ho ale málem stál život!

Na hrůzný okamžik, kdy se střemhlav řídil z výšky 80 metrů a bezmocně sledoval bod v zemi, kde pravděpodobně skončí jeho život, herec nikdy nezapomene. „Dostal jsem se do stadia, kdy jsem přestal mít strach a respekt z létání. Myslel jsem si, že jsem mistr světa,“ vzpomíná Wohanka.


„Lítal jsem, zpíval jsem si u toho a v každé zatáčce jsem to éro dojil na maximum, abych co nejvíc vystoupal. A najednou jsem padal! Řval jsem, ale nevyšla ze mě jediná hláska. Pak jsem se ve vteřině zklidnil a díval jsem se na to místo, kam dopadnu, a čekal velkou ránu,“ líčí herec 30 let starou událost s takovým zaujetím, jako by to bylo včera.
„Najednou jsem se zmobilizoval a pokusil se přistát. Nějakým zázrakem se to podařilo, ale bylo to krkolomné přistání. Zůstal jsem ležet pod rozlámaným letadlem, ale přežil jsem,“ vypráví s úlevou.

Ultralight musel prodat: Neměl by na boty dětem
I přes otřesný zážitek se Wohanka k letadlům vrátil. S koníčkem skončil definitivně ze dne na den až před šesti lety. „Musel jsem z finančních důvodů prodat ultralight. Abych si zalétal, stroje jsem si půjčoval. Když jsem si ale uvědomil, že za půl hodiny prolítám dětem botičky, nechal jsem toho,“ vysvětluje herec.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.