Poslední varování pro Čtvrtníčka: Na tu srandu jednou dojede! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Poslední varování pro Čtvrtníčka: Na tu srandu jednou dojede!

Petra Čtvrtníčka dovedl jeho smysl pro humor před soud.
Petra Čtvrtníčka dovedl jeho smysl pro humor před soud. (Foto Aha! – Zbyněk Pecák a reprofoto ČT, koláž Ahaonline.cz )

Zásada, že legrace musí být, i kdyby tátu věšeli, by se Petru Čtvrtníčkovi (50) mohla vymstít. Za klip pro Konto Bariéry, ve kterém se s hercem Janem Potměšilem (48) vydává za falešného policajta a kontroluje řidiče, vyfasoval podmínku. Hrozí mu až dvouletý kriminál!

Čtvrtníček svůj smysl pro černý humor uplatňuje na obrazovce už déle než dvě desítky let. Ne vždy se ale jeho srandičky setkaly s pochopením. Žalobě už v minulosti čelil. Nyní je to ale poprvé, co si odnesl podmíněný trest.

V srpnu 2012 natočil herec spolu s Janem Potměšilem (48) klip, kde vystupovali převlečení za policisty. Tím přestoupili zákon. Navíc jeden z řidičů při natáčení dostal infarkt. Zachránila ho včasná resuscitace člena televizního štábu.
Podmíněný trest dostal také režisér klipu Tomáš Svoboda a producent Jiří Kounický. Jejich právník Tomáš Sokol se odvolal.

Vyjádření Čtvrníčka ke kauze se do uzávěrky tohoto vydání Aha! nepodařilo zjistit, herec nebral telefony. A Potměšil? „O ničem nevím,“ sdělil pouze.

1998 Zákopčaník: Styk se zvířaty
V České sodě zazněl drsný žert, že Ján Zákopčaník (55) byl zatčen pro opakovaný styk se zvířaty. Tehdejší hvězda Počasí se místo k soudu uchýlila k odvetě. »Pan Rosnička« při záběrech prasat použil jména všech tří televizních tvůrců. Moc si tím nepomohl. Dostal za to od ČT pokutu a několikadenní zákaz vystupování na obrazovce.

1999 Černocká: To jsou giganty!
Ve stejném pořadu udělali tvůrci z Petry Černocké (64) prostitutku. Zpěvačka se ale obrátila na soud. „Šlo o autorská práva, ne o to, že bych se urazila. Oni zneužili estrádní parodii na Nemocnici na kraji města. Podle smlouvy, kterou jsem uzavřela s ČT, na to neměli právo,“ vysvětlila Aha! Černocká. Soud dal šprýmařům pokutu 50 000 korun. Tolik ale stál Petru právník. „Nešlo o peníze, ale o princip. Není možné brát z archivu materiály a zneužívat je pro vlastní účely.“



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.