15 měsíců po smrti Jiráskové: Podivné hry s jejím bytem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

15 měsíců po smrti Jiráskové: Podivné hry s jejím bytem!

Matěj Stropnický
Matěj Stropnický  (Aha! – David Malík, ara )

V době, kdy tisíce rodin čekají v Praze na střechu nad hlavou, zeje obecní byt po Jiřině Jiráskové (†81) prázdnotou. Je to už 15 měsíců, co v něm herečka vydechla naposledy. Přitom ho obecní úřad Prahy 3 už několik měsíců nabízí. „Možná v něm straší,“ domnívají se lidé, kteří vědí, že případné zájemce o byt vždy něco na poslední chvíli odradí...

Zní to možná divně, ale jedině tak se snad dá vysvětlit nezájem lidí o pěkný, tichý byt dva plus jedna blízko velkého parku. Nemocnice je jen kousek a taky metro, tramvaje a spousta obchodů. „Občas se někdo přišel podívat, ale vždycky to vypadalo, že spíš ze zvědavosti kvůli paní Jiřině. Už si říkáme, že to začíná vypadat divně. A přitom je to takový pěkný byt,“ prozradila deníku Aha! jedna z bývalých sousedek Jiřiny Jiráskové.


„Nabízíme lidem, kteří mají nárok na přidělení obecního bytu, vždy tři obdobné varianty na výběr. Ten v Kouřimské ulici si ještě nikdo nevybral,“ řekl Aha! na vysvětlenou místostarosta Prahy 3 Matěj Stropnický. Proč lidé po tak atraktivním bytě v atraktivní lokalitě okamžitě nesáhnou, však ani on sám vysvětlit nedovedl.
Například Veronika Žilková (52) by s tím neměla problém. „Prosím, vás, všude někdo umřel, to by mi nevadilo,“ řekla herečka rázně. Tanečnice a herečka Anife Vyskočilová dokonce odvážně nabízí: „Nechte mě tam na zkoušku nějaký ten měsíc bydlet, a já vám řeknu, jestli tam straší, nebo ne. Poznám to.“ Podle Anife, která má k okultním praktikám blízko, je možné, že v bytě zůstala nějaká tajemná energie. „Paní Jirásková se tam navíc obklopila velkým množstvím svých předmětů, to taky hraje roli. Prostě se toho místa zmocnila,“ dodává na vysvětlenou.



Autor:  hoh

Přečtěte si
janapi
28. 4. 2014 • 15:54

1) Byt se nachází na Praze 3 2) Může být sice vymalován (na bílo)-ale kouř je ve zdech..takže pořádná rekonstrukce 3)Praha 3 měla co se týče nájmu nejvyšší ceny...pro rodinu s dítětem v současném trendu nevhodné (malé)

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.