Kuchtík Babica u soudu: Za údajné pomluvy si řekl o pěkný balík! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 30. března 2024

Svátek slaví Arnošt, zítra Kvido

Kuchtík Babica u soudu: Za údajné pomluvy si řekl o pěkný balík!

Babica navštívil Afghánistán před dvěma roky. Tehdy tam našim vojákům griloval steaky.
Babica navštívil Afghánistán před dvěma roky. Tehdy tam našim vojákům griloval steaky. (Foto Aha! – Zbyněk Pecák, archiv Jiřího Babici, koláž Ahaonline.cz )

Brání čest svého jména! Televizní kuchař Jiří Babica (52) se dál soudí s jedním českým vydavatelství, po kterém chce omluvu za článek, že naši vojáci po jeho návštěvě v Afghánistánu měli střevní potíže. Jeho grilované maso jim prý nesedlo. Babica tvrdí, že to není pravda. A zastal se ho i bývalý ministr obrany a náčelník generálního štábu Vlastimil Picek (57).


Pořádnou »běhavku« měli mít vojáci po Babicově grilovačce v roce 2012. Tak to stálo v článku, kvůli kterému se populární kuchař soudí. „Účastnil jsem se grilovací akce na všech místech, kde se grilovalo, a také jsem tu stravu konzumoval i s ostatními vojáky. Neměl jsem žádné problémy. Nemám poznatky, že by měl někdo nějaké střevní problémy,“ zastal se Babici generál Picek. Ten tehdy jako náčelník generálního štábu vedl delegaci za našimi vojáky působícími v mezinárodní misi vedené USA v afghánksém Lógaru.

Picek to dostal příkazem

„On tam jedl s těmi vojáky, ještě jsem mu dával příkazem, aby si přidal. Byl tam s námi celou dobu,“ řekl deníku Aha! k výpovědi Picka Babica. „Kdyby se opravdu něco stalo v bojové zóně, tak je hned přepraví k doktorovi, aby nenakazili ostatní. Nikdo o ničem neví,“ pokračoval Babica.

Soud odročil líčení, ve kterém »kuchtík« žádá omluvu a 800 000 korun, na 30. června. Na tento den předvolal dalšího svědka. „Jde o to, že předvolali ještě jednoho svědka. Oni doteď nedali jediný důkaz, že by tam někdo ochořel. Všechno je postavené na naprostém výmyslu,“ dodal Babica.




Autor:  lbp

Přečtěte si
fizi
8. 7. 2014 • 11:41

Z Babici a z jeho výrobků se musí podělat každý.Lije všude litry oleje,zplácává dohromady nezplácatelné a přidává trochu sole,blb.Masa má syrová(i kuřecí)a tak není divu,že se vojáčci pos.rali.Žaloval bych ho okamžitě,mít tam syna.Někdo kdesi napsal,že se cítí být VIP osobou,možná,že naše soudy "oblbne",vždyť mít peníze,je vyhrané všechno.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.