Big Ben se dovalil do Prahy: Má 250 kilo a vážnou nemoc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Big Ben se dovalil do Prahy: Má 250 kilo a vážnou nemoc!

Herec jako komisař Big Ben.
Herec jako komisař Big Ben. (Foto Aha! – Petr Novotný, ara)

Téměř celý svět ho zná jako XXL komisaře Big Bena. Německý herec Ottfried Fischer (60) se ale do své nejslavnější role už nikdy nevrátí. Při své velikonoční návštěvě Prahy prozradil proč! Má to co dočinění s tím, že bojuje s Parkinsonovou chorobou?

Při procházce po Staroměstském náměstí Big Ben hýřil dobrou náladou, fotil se s turisty, kteří ho poznávali, a to i přesto, že mu chůze dělá problémy. Musí se opírat o hůl a občas zastavit, aby nabral dech. Fakt, že při svých 191 centimetrech váží přes 250 kilogramů, je jen jedním z důvodů.

Trpí také degenerativním onemocněním centrální nervové soustavy. Herec se mu ale nepoddává. „Mám s panem Parkinsonem takovou dohodu. Některé věci mu prostě nedovoluju! Pracuji dál, neležím v posteli, právě naopak. Rád se procházím, třeba po Praze, a také hodně jezdím se svým sólovým komediálním vystoupením,“ směje se.

V Praze trávil Velikonoce na pozvání kamaráda, česko-německého producenta Filipa Albrechta, který do Prahy přivezl už třeba i představitele Vinnetoua Pierra Brice nebo Gojko Mitiče. A trochu tu i pracoval, protože se snaží prosadit svou novou písničku, kterou natočil v inspiraci slavného Gangnam Style – Ottfried má svůj Otti Dance! „Možná s ním vystoupím i v Česku,“ plánuje tělnatý herec.

A také prozradil, proč už nikdy nenatočí další případy slavného Big Bena.
„Mám za sebou 69 devadesátiminových epizod, to znamená během třinácti let skoro sedmdesát celovečerních filmů! V posledním díle už jsem si ani nebyl schopný uvědomit, jakou vraždu právě řeším. Takže myslím, že čeho je dost, toho je příliš. S Big Benem jsem skončil, ale protože se seriál neustále opakuje, tak bude tak dlouho aktuální, jak si budou diváci přát,“ dodává.

Parkinsonova choroba
Je onemocnění centrální nervové soustavy, které přímo souvisí s úbytkem nervových buněk v části mozku. Tyto buňky za normálního stavu produkují dopamin, což je přenašeč, který zajišťuje přenos signálů mezi nervovými buňkami (neurony). Nedostatek dopaminu způsobuje, že pacient postupně není schopen ovládat nebo kontrolovat svůj pohyb.

Větší riziko výskytu Parkinsonovy choroby se vyskytuje u mužů a žen nad 50 let. Budoucí výskyt Parkinsonovy choroby však nelze předpovědět.



Přečtěte si
jakeline
24. 4. 2014 • 06:01

Všechny tyto nemoci má způsobené nadváhou měl by uvažovat o vhodné dietě !Jinak velmi sympatický herec!

mandat
23. 4. 2014 • 19:25

Parkins nemoc ma uz 5 let, ma take cukrovku a vysoky tlak.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.