Rudolf Hrušínský (†73) by plakal: Co mu to synové udělali s jeho milovanou chatou!? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Rudolf Hrušínský (†73) by plakal: Co mu to synové udělali s jeho milovanou chatou!?

Svou chatu, kterou měl tak rád, by dnes Rudolf Hrušínský zřejmě nepoznal.
Svou chatu, kterou měl tak rád, by dnes Rudolf Hrušínský zřejmě nepoznal. (Aha! - Martin Hurda, ara)

Legenda českého herectví Rudolf Hrušínský nejstarší (†73) se musí obracet v hrobě. Jeho nejmilovanější místo, chata v Plané nad Lužnicí, kde trávil každou volnou chvíli, připomíná dvacet let po jeho smrti (zemřel 13. dubna 1994) »šípkové království«. Zpustlá zahrada, zabedněná okna, vymlácená teráska. Ani se nechce věřit, že si sem kdysi vodil Jana Wericha, Miloše Kopeckého či Josefa Kemra...

Tady byl představitel slavného Švejka, velký rybář, nejšťastnější. Přímo ze své chaty s kouzelným výhledem na vodu, mohl nahodit a chytat. Asi by se hodně divil, jak to tam dnes vypadá. Rodina chatu po jeho smrti prodala, ale ani její nový majitel s nemovitostí nic nedělá a nechává ji dál chátrat. „Říká se, že to Hrušínský prodal za milion. Ale víte co, je to krásné místečko, ale v zátopovém pásmu, takže cokoliv tam dělat je velký problém. Úřady tujen tak něco nepovolí,“ řekla Nedělnímu Aha! před místním městským úřadem paní Marie, která se se slavným hercem a jeho rodinou osobně znala.


Za to jak chata vypadá, ale mohou především sami synové Hrušínského, bratři Jan a Rudolf, kteří se kvůli dědictví nepohodli. „Jeden čas na chatu jezdil Rudolf sám a Honza si postavil hned vedle úplně novou krásnou chaloupku. Pak se nemohli dohodnout, zasekli se, takže to skončilo tak, že Rudla tam přestal úplně jezdit a Honzík tu svou prodal,“ dodala Marie.

Rudolf Hrušínský mladší před dvěma lety prodal i svou galerii, kterou měl na náměstí v Plané nad Lužnicí. Od té doby místnosti zůstaly prázdné.




Přečtěte si
fiva
26. 4. 2014 • 17:45

Nebylo to v Táboře, ale v Plané nad Lužnicí. V Táboře už v té době galerie dávno nebyla. Asi jste špatný "znalec".

mandat
21. 4. 2014 • 09:46

Je videt, ze cela rodina Hrusinskych je pekne lina. Skoda, ze chata a zahrada chatra. Kdyz o to nemaji zajem, tak at to prodaji. SKODA.

fiva
20. 4. 2014 • 19:40

O tom jste už psali kdysi. A opět špatně. To na obrázku není chata Hrušínského staršího, ale byla Hrušínského mladšího. Ruidolf Hrušínský st. měl chatu kousek dál a daleko větší a mám dojem, že ji získal Jan Hrušínský. Je fakt, že co s majetkem děti udělají, je jen jejich věc a nikomu do toho nic není. Stejně jako se pořád vměšujete do toho, že děti Brodského prodaly jeho chalupu. Je to jen jejich věc.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.