Moderátorka ČT Zuzana Tvarůžková: Promluvila o svém exotickém původu a rozplakala se! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Moderátorka ČT Zuzana Tvarůžková: Promluvila o svém exotickém původu a rozplakala se!

Zuzana Tvarůžková
Zuzana Tvarůžková (Foto - Česká televize)

Výrazná moderátorka České televize Zuzana Tvarůžková se narodila do typické české rodiny a dětství prožila v Litvínově. O tom, kdo její biologický otec, se začala pídit až po dlouhých 21 letech a výsledek pátrání této novinářky stál za to, i když se neobešel bez emocí.

Zuzana Tvarůžková se poprvé odhodlala zeptat na svůj původ v šesti letech. Tehdy jí rodiče řekli, že za její exotický vzhled může americký voják, který ovlivnil to, jak vypadá. Po dlouhou dobu ji takové vysvětlení stačilo a možná i v pozdějším věku vyhovovalo.

Až smrt strýčka znovu nastartovala další hledání pravdy a s celým dojemným příběhem se Tvarůžková svěřila v rozhovoru v magazínu DNES. „Byla jsem jen zvědavá. Neplánovala jsem žádné srdceryvné setkání ani sdílení dosavadního života. Já otce mám, žije v Litvínově a jmenuje se Ladislav Tvarůžek. Ale zajímalo mě, z koho jsem vlastně částečně vzešla,“ říká moderátorka.

Zuzana Tvarůžková

Nakonec zjistila, že její biologický otec je z Kuby a pracoval v litvínovské chemičce. „Máma s ním přišla do jiného stavu, jenže on se pak musel vrátit do Havany. Já se narodila do manželství mých rodičů. Každý si může domyslet, co všechno to přineslo.“

Tvarůžková si zjistila jeho jméno a v únoru minulého roku mu napsala na Facebook krátkou zprávu ve španělštině. “Opatrně, aby se nelekl a neměl pocit, že po třiceti letech po něm někdo něco chce. Nevěděla jsem taky, v jakém žije režimu, a nechtěla jsem riskovat, že by ho kontakt se Západem mohl ohrozit,“ vysvětluje dále.

Zuzana Tvarůžková

Otec ji odepsal za 30 hodin a vzájemná konverzace mohla začít. Nakonec došlo i na vzájemné zasílání fotek a přirozeně i na emoce. „Tak pobrečela jsem si. A máma taky. Byla to úleva po těch letech nejistoty. Poslali jsme si fotky, jak žijeme a jak vypadáme, ale zároveň jsem cítila, že je z toho v rozpacích,“ uzavírá Tvarůžková s tím, že do budoucna osobní setkání zatím nechystá.

Přečtěte si
miroslav
2. 9. 2015 • 03:44

Děkuji-oprava

miroslav
2. 9. 2015 • 03:41

Neskákejte lidem do řeči-děkoji

zofinka1
19. 8. 2014 • 15:06

Váš původ je, Zuzanko, v pořádku.To jen kdyby jste byla z Ruska nebo některé země bývalého SSSR a tak by vás mohli hnát nahou přes střed města a novináři by se dnes pachatelů zastávali a omlouvali by je.

sateblit
18. 4. 2014 • 07:37

Zuzanko, jste asi milá a příjemná holka, ale to moderování na ČT24 je zkrátka průser!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.