Strašný důsledek úbytku mozkové hmoty: Brejchová má hrůzu z míst, kde se cítila nejlépe! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Strašný důsledek úbytku mozkové hmoty: Brejchová má hrůzu z míst, kde se cítila nejlépe!

Tereza Brodská zařídila pro matku prodloužení pobytu.
Tereza Brodská zařídila pro matku prodloužení pobytu. (Foto: Aha! - Tomáš Vrbenský)

Je to již půl roku, co musí Jana Brejchová (76) pobývat na pražské klinice na Malvazinkách kvůli závažné diagnóze, která ochromuje její tělo i mysl. Úbytek bílé hmoty mozkové postihuje dále míchu a kromě špatné hybnosti zapříčiňuje špatnou hybnost a roztroušenou sklerózu. Nyní se situace nečekaně vyostřila. Herečka odmítá návrat domů a chce zůstat v nemocnici!

Domů ji nedostanou ani heverem!

Když byla Jana Brejchová loni v říjnu nalezena ve svém vršovickém bytě v zuboženém stavu, měla štěstí, že ji včas nalezla dcera Tereza Brodská (45). Po šestiměsíčním pobytu na klinice by se dalo očekávat, že se paní Brejchová těší domů. Omyl! Naopak zažívá panickou hrůzu, kdykoliv toto téma přijde na přetřes. Dokonce odmítá i bydlení u své starostlivé dcery Terezy, kde by jí určitě nic nechybělo.


Co s neústupnou stařenkou?

"Maminka se moc bála, že ji z Malvazinek pošlou domů," prozradila šokující informaci Brodská v Blesku. Brejchová má prostě strach zůstat opět sama v bytě, kde zažila kolaps. "Když jsem jí sdělila, že jsme pobyt prodloužili o další tři měsíce, uklidnila se, "pokračuje dcera Tereza. A dodává: "Na klinice se maminka prostě zabydlela a moc se jí tam líbí." Jenže ve zdravotním zařízení nemůže být navěky, navíc je to finančně náročné. Co s umanutou důchodkyní pak?!



Přečtěte si
illis
16. 4. 2014 • 21:49

illis
16. 4. 2014 • 21:49

vlaku
16. 4. 2014 • 10:57

Tak nebuďme zase takoví. Přece když má nyní nemocnici zadara, nepoběží honem domů. To se zbláznila ze všech těch ču.r.ák.ů, co měla v sobě během svého života. Nemůže se psychicky smíři s tímt, že už je stařena a všemu je konec. Jinak ja mladá byla velmi pohledná, ale hrozná mrcha.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.