Gottovi došla trpělivost: Žaluje stát! A chce pořádný balík | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Gottovi došla trpělivost: Žaluje stát! A chce pořádný balík

Fotografie
Fotografie (internal)

Karel Gott žádá po státu odškodnění za to, že mu finanční úřad v minulosti přikázal doplatit chybějící daně za osm let. Mistr zaplatil, ale začal se kvůli tomu soudit, protože byl přesvědčen, že nic navíc platit neměl. Soud vyhrál a peníze dostal zpátky. Tedy většinu. Rozzlobený zpěvák ale žádná také náhradu škody.

„Stát s Karlem Gottem prohrál spor a on se domáhá náhrady škody, která mu byla způsobena,“ řekl Hospodářským novinám, které ve čtvrtek o kauze informovali, Gottův ekonomický poradce Pavel Krist. Ten také prohlásil, že prohlásil, že pokud by dříve přišla oficiální omluva, k žádosti o náhradu škody ve výši 1,3 milionu korun nedošlo.

Takhle se však celá věc dostala až k soudu, který by měl rozhodnout ještě tento měsíc. Celý spor se táhne řadu řad a navrch měl zatím Gott, za kterého se postavil Nejvyšší správní soud. Ten uznal Gottovu námitku, že úředníci v jeho případě změnili výklad zákona, podle kterého mu doplatek naměřili. Své peníze tak dostal zpět, ale finanční úřad se nenamáhal ani Gottovi omluvit, o tom, že celou dobu měl k dispozici mistrovy peníze, ani nemluvě…

Autor:  ph

Přečtěte si
brunos
20. 10. 2015 • 17:24

Asi Ivinka potřebuje víc a víc peněz.

lillyli
4. 4. 2014 • 08:13

...měli by vyletět nejen se ztrátou důvěry, ale škodu zaplatit. Když to tak musí dělat účetní, proč ne státní úředníci? Platy mají vysoké, tak by snad měli nést i zodpovědnost, ne?

jarypadlo
4. 4. 2014 • 08:12

KG zaplatil státu takové daně že se o tom nikomu z nás ani nezdá a stát se k němu chová jako k podvodníkovi.Omluva+odškodnění jsou plně na místě.Mistře-držím palce.A ti úředníci by měli opravdu vyletět se ztrátou důvěry.

prroud
4. 4. 2014 • 07:52

Stat bysme spravne meli bejt my,ale nejsme!!! Nebo to neni jasne videt? Stat a protektorat ,to jsou sakra dva pary bot!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.