Odvolaný obhájce Kramného: Jak ho Petr do poslední chvíle tahal za nos... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Odvolaný obhájce Kramného: Jak ho Petr do poslední chvíle tahal za nos...

Petr Kramný Richterovi do poslední chvíle tvrdil, že nikoho jiného nechce.
Petr Kramný Richterovi do poslední chvíle tvrdil, že nikoho jiného nechce. (Foto Aha! – Martin Hurda, Ladislav Křivan, ara)

Jaromír Richter, který byl doteď obhájcem ex offo v kauze Kramný, u případu v pondělí skončil. Přestože mu do poslední chvíle vdovec z Karviné říkal, že mu důvěřuje a nechce nikoho jiného, nahradila ho renomovaná právnička, která už hájila mimo jiné exministra Stanislava Grosse (44) nebo senátora Jiřího Čunka (54).

„Petr K. mně do poslední chvíle říkal, že mi důvěřuje a že nechce nikoho jiného,“ řekl Blesku Richter, kterého zjevně rozhodnutí jeho dnes už bývalého klienta překvapilo. Celou záležitost ale bere s nadhledem. „To, že jsem skončil, neberu ovšem nijak tragicky. Výměna obhájců patří k běžné advokátské praxi,“ říká.

Novou právničkou Kramného je tedy Jana Rejžková (50), kterou oslovili rodiče muže z Karviné. „Mám toho hodně, ale ten případ je natolik zajímavý a ojedinělý, že jsem se rozhodla obhajobu přijmout,“ řekla Rejžková, která se zmínila, že už v minulosti se o případ zajímala a uvažovala, že by se na něm podílela. S klientem už se také sešla. „Byla jsem ve vazební věznici minulý týden. Bavili jsme se asi tři hodiny,“ prozradila právnička, která podotkla, že Kramný je zhroucený a situace ho velmi trápí. Blesku také tvrdila, že přestože už má jméno a neplatí za zrovna levného obhájce, je prý levnější než advokát ex offo. Případ je pro ni zjevně velkou výzvou.

1963076:gallery:true:true

Jak se zdá, pro Kramného se věci vůbec nevyvíjejí tak, jak by si představoval a po dohodě s rodinou se tedy rozhodl vsadit na právnické eso, které by ho z prozatím bezvýchodné situace mohlo dostat.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.