Plánovaná obhajoba Kramného: 5 osudných chyb policie! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Plánovaná obhajoba Kramného: 5 osudných chyb policie!

Fotografie
Fotografie (internal)

Špatná práce na místě činu, předání mrtvých těl v mumifikovaném stavu a další pochybení. To všechno jsou chyby egyptské policie, které teď nahrávají Petru Kramnému (35) obviněnému ze zavinění smrti svojí ženy Moniky (†36) a dcery Klárky (†8), z jejichž smrti je obviněn otec rodiny Petr Kramný (35).

Monika a Klárka zemřely v pokoji hotelu Titanic Palace v egyptské Hurghadě v noci na 30. července 2013. Ještě počátkem září se egyptská strana vůbec neobtěžovala poskytnout nějaké konkrétní podrobnosti. Mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová deníku Aha! tehdy potvrdila, že úřad dosud nemá o průběhu vyšetřování smrti obou Češek ze strany egyptských kriminalistů či prokuratury žádné nové informace. A ty českým vyšetřovatelům chybí stále. Důvod? Práce kriminalistů v Egyptě.



Pochybení nahrávají obhájcům
Kdo si z chyb Egypťanů může mnout ruce, je Petr Kramný. „Obecně bych při takové obhajobě využil právě chyb na egyptské straně. Naše orgány činné v trestním řízení totiž těch důkazů nemohou mít moc,“ tvrdí renomovaný pražský advokát Jan Černý.
 
Chyba 1.
Policie nemá ucelený spis
České úřady Egypt požádaly o vyšetřovací spis. „Požádali jsme o spisový materiál. Nějaké dokumenty nám byly doručeny,“ řekl státní zástupce Vít Legerský. Zatím jen doufá, že i podruhé policie uspěje. „Uvidíme, zda to pro nás udělají,“ dodal. „Tak jak obtížně bude policie zjišťovat důkazy, které svědčí v neprospěch obviněného, tak složitě bude třeba obstarávat i důkazy, které svědčí v jeho prospěch,“ uvedl právník Oldřich Choděra.

Chyba 2.
Odflákli ohledání místa činu
Nejdřív měl Moniku a Klárku zabít jed, jak tvrdil ředitel egyptské nemocnice. Čeští vyšetřovatelé ale uvedli, že vrah použil elektrický proud. Egyptská policie si zřejmě příliš nelámala hlavu s prohlídku pokoje smrti, ohledání místa činu podle všeho odflákli a případ předali do Česka. „Předpokládám, že se tak stalo z důvodu, že egyptská policie žádné konkrétní důkazy proti němu neměla. Věc proto předala české policii, aby posoudila, zda se nedopustil nějakého trestného činu i z hlediska českého práva,“ myslí si právník Oldřich Choděra.

Chyba 3.
Mumifikovaná těla
Těla mrtvé Moniky a Klárky poslali Egypťané do České republiky se 14denním zpožděním. Byla napuštěna formaldehydem! „Působí to na nás dojmem, jako by si Egypťané nepřáli kvalifikované a nezpochybnitelné vyšetření smrti českých turistek,“ prohlásil tehdy policejní zdroj, který si nepřál být jmenován.
Chyba 4.
Egyptské policii chyběla jistota
Česko nemá s Egyptem podepsanou smlouvu o spolupráci při vzájemném šetření policie, tamní vyšetřovatelé neměli jistotu, a tak Petra Kramného poslali do Česka. „Kdyby měly egyptské úřady jistotu, tak se domnívám, že příslušnost k šetření vraždy byla v Egyptě,“ řekl advokát Josef Lžičař. Tam by vrahovi hrozil i trest smrti!

Chyba 5.
Nezajistili důkazy
Egyptští vyšetřovatelé nezajistli na místě vraždy všechny důkazy, například Petrovi Kramnému nechali mobil Moniky, tablet, který rodina používala... Proč se na šetření »vyflákli«? Zřejmě byly důvodem i peníze. „Osobně si myslím, že Egypt využil také toho, že takové případy jsou velice finančně náročné a oni se ho tak zbavili,“ míní advokát Jan Černý, proč vyšetřování »přehrály« do české republiky.

Kramný změnil advokáta
Cítí Petr Kramný, že jde do tuhého? Advokáta ex offo Jaromíra Richtera vyměnil. Najal si zlínskou právničku Janu Rejžkovou (50). Ta v minulosti zastupovala např. expremiéra Stanislava Grosse (44) či senátora Jiřího Čunka (54).

Autor:  jad

Přečtěte si
bjuno
3. 4. 2014 • 13:01

Že právnička zastupovala Čunka a Grosse? A s jakým výsledkem ???? Jen se chce zviditelnit... Já mám pro změnu informace o ní, že není nijak moc dobrá a s tím že je drahá _ a který právník není? Ona zase tak dobrá a drahá není - to ten bývalý právník má jinou pověst co do dobře obhájených případů než ona....

scaramonte
3. 4. 2014 • 09:17

Hergot co furt řešíte!!! Krám trvá na otravě! Pokud pitva jasně a nade vší pochybnost prokázala jiný způsob smrti, tak lže! To samo ho usvědčuje! Proč by to dělal? Pokud zemřely úderem proudu, pak je někdo zabil a Krám u toho musel bejt! Má minimálně spoluúčast a neposkytnutí pomoci! Ale kdo by to dělal? Důmyslně proudem! Místní mameluk by je normálně podříz kinžálem! Krám je jedinej podezřelej a měl by po rekonsturkci na místě vraždy být předán egyptským úřadům, protože na jejich území vraždil, tam odsouzen na smrt a tamtéž pověšen! A tečka.

prroud
2. 4. 2014 • 20:03

Ty budes dobrej na sci-fi povidky,ver mi,mas talent,nepromarni ho

adeso
2. 4. 2014 • 19:52

pokud už v Egyptě byl, tak každý kdo to tam zná ví, že je to úplně jiný svět. To není Evropa. Ta uroveň je tam úplně jiná. samozřejmě že PK to veděl a proto to provedl tam, Jak se tupani ptají proč ne v ČR proč jel tam, že mu hrozil trest smrti. To je právě to, že on věděl, že nehrozil. On veděl že nic nevyřeší. Co nejaká hotelová policie. Od začátku to bylo jasné, že to byl promyšlený zločin- ne geniální. Tam se místní starají jen o jídlo a peníze pro rodinu. Nějaké takové vraždy to se tam neděje. Koho by to napadlo, však ani tady tomu po 9 měsících nevěří. Mám divný pocit, že to právě díky tomu Egyptu PK vyhraje. a Rejžková? ta to má jako výzvu, přece mu věří, že je možná nebo spíš pravděpodobně vrah jí je putna. Nakonec jde o to předvést své schopnosti. Na spravedlnost se u nás z vysoka serre. Být paní Rejžkovou tak se studem propadnu do severní pól. Ale té je to fuck, kašle na mrtvé kašle na všechno. Doufám že rodina Moniky si najala taky nějaké supereso a držím jim palce!!!!!!!!

fitforfun
2. 4. 2014 • 18:06

Naprostý souhlas, tady člověk nemůže věřit vůbec žádné informaci, policie bude skutečné informace určitě sdělovat právě Aha nebo Blesku, by musela být padlá na hlavu dávat prostor v takové žumpě zpráv.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.