Pohřeb Otakara Brouska (†89): Jeho syn a vnuk nechtěli sedět vedle sebe! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Pohřeb Otakara Brouska (†89): Jeho syn a vnuk nechtěli sedět vedle sebe!

Otakar Brousek mladší a Ondřej Brousek seděli devět řad od sebe.
Otakar Brousek mladší a Ondřej Brousek seděli devět řad od sebe. (Aha! - R. Souček, P. Machan, M. Pátek, koláž Ahaonline.cz)

V pražském Divadle na Vinohradech dnes proběhlo poslední rozloučení s hercem Otakarem Brouskem, který zemřel 14. března ve věku 89 let. Na obřad přišla snad všechna herecká esa naší země. Snad jen jedna věc byla poněkud zarážející…

Na pohřeb přišli pochopitelně syn a vnuk Otakara Brouska, tedy Otakar Brousek mladší a Ondřej Brousek s manželkou Annou Remkovou. Kdo by však čekal, že se otec se synem posadí k sobě, aby byli v těžký okamžik spolu, pořádně se spletl. Zatímco Ondřej Brousek s chotí zasedli do druhé řady hlediště, Otakar Brousek ml. se posadil až do jedenácté řady. A sám. Ani jeden z mužů se pak nepostavil do čestné stráže u rakve Otakara Brouska, ve které se střídali slavní herci. Syn Otakara Brouska pak alespoň pronesl krátkou smuteční řeč a svému otci vzkázal: "Zlom vaz, čert tě vem a někdy si na nás tam ze shora pořádně posviť." Ondřej Brousek jen vedle své ženy plakal…

!!!NAVŠTIVTE OBSÁHLOU GALERII ČLÁNKU!!!

Gondíková nepřišla

Velmi očekávanou osobou na posledním rozloučení s Otakarem Brouskem byla Adéla Gondíková, která však nakonec vůbec nepřišla. Do rodiny zesnulého přitom dlouhá léta patřila, když byla vdaná za jeho vnuka Ondřeje. A snad právě proto se neobjevila - aby se vyhnula setkání s Annou Remkovou, která jí Ondřeje odloudila. Mimochodem, Otakar Brousek mladší svému synovi nebyl ani na svatbě, protože mu nemůže odpustit, že utekl od Gondíkové.

Poslední pohlazení

Rozloučení začalo přesně v 11 hodin, čestnou stráž u rakve slavného herce stáli jeho kolegové. Bývalá první dáma a herečka Dagmar Havlová přinesla velkou kytici a uctivě se svému zesnulému kolegovi uklonila. Následně vystřídala své kolegy v čestné stráži u rakve, kde stál také ředitel divadla Tomáš Töpfer nebo Jiřina Bohdalová. Některým hereckým kolegům Otakara Brouska však nestačilo jen stát čestnou stráž. Se svým kamarádem se chtěli rozloučit trochu osobněji. Simona Postlerová, Ladislav Frej nebo Jaromír Hanzlík proto přistoupili až k rakvi a pohladili ji.

Preiss přemáhal slzy

Jednu dobu držel čestnou stráž také Viktor Preiss, který byl velmi dobrým přítelem zesnulého, a to i v soukromí. Právě Preiss měl opravdu velké problémy emoce udržet na uzdě. Většinu času, kdy stál u rakve, měl proto raději zavřené oči. Emoce přemohly také Jaromíra Hanzlíka, který se zničehonic zvedl ze své židle a začal zarmouceně procházet hledištěm. Smutkem zlomená Hana Maciuchová celou dobu jen smutně stála v zadní části divadla.

Děkuji, ti Otíku...

Ve dvanáct hodin začala uzavřená část obřadu. Podle očekávání zahrál Brouskovi na poslední cestu houslový virtuóz Jaroslav Svěcený a následně se herci střídali v proslovech. "Děkuji Ti, Otíku za celý dámský soubor divadla, za tvoji galantnost," pronesla například Kolářová.

Poslední vystoupení…

Místo posledního rozloučení nebylo vybráno náhodně. Otakar Brousek už v mládí toužil hrát na Vinohradech, což se mu o řadu let později splnilo. Členem tamního divadelního souboru byl až do smrti. Symbolicky tak jeho životní pouť byla ukončena na jevišti, které pro něj znamenalo velmi mnoho a odkud rozdával lidem radost…





 



Přečtěte si
xcarodejka
19. 3. 2014 • 16:39

Jiřina Bohdalová si určitě nezaslouží urážky. Ona totiž umí hrát a jako komediální í herečka vedle Ivy Janžurové je naše nejlepší. Mělo by se ale ošetřit, kdo vše se dere do popředí, aby byl viděn, aby s eo něm psalo, ač není talentovaný / někdy pomocí sňatku/ a trestá tak posluchače a diváky.

podlesni
19. 3. 2014 • 14:23

Zas se tam do popředí vecpala Bohdalová. Ještěže nejsem herečka, jinak by mi strašila na pohřbu taky.....

rezacek
19. 3. 2014 • 13:18

Všichni jsou to úctyhodní herci, až na toho Hardta. Tenhle estébáckej práskač by měl chodit kanálama a ne lézt na oči těm, na které donášel.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.