Smrt Moniky v Egyptě: Řekla si o zabití sama, když Kramného ponižovala?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Smrt Moniky v Egyptě: Řekla si o zabití sama, když Kramného ponižovala?!

Monika ráda ukazovala své tělo. Mohlo to Petra Kramného vytočit?
Monika ráda ukazovala své tělo. Mohlo to Petra Kramného vytočit? (Foto Aha! – Martin Hurda, Saša Vetkovská, Martin Přibyl, fotoparta.cz, koláž Ahaonline.cz)

Krásná, sexy, usměvavá, společenská, ráda se fotila, chtěla být modelkou – taková byla podle přátel Monika Kramného (†36), která se svou dcerou Klárkou (†8) zemřela na dovolené v Egyptě. Řekla si půvabná žena o smrt svým chováním?

Z vraždy policie obvinila Moničina manžela Petra Kramného (35). Z výpovědi, kterou nahrál už týden po její smrti, na sebe nechtěně prozradil, jak moc je žárlivý a diktátorský, a uvalil na sebe podezření. „Když jsem koukal na její facebook, na který jsem měl přístup, tuším, že tam se mnou byla na jedné nebo dvou fotkách,“ stěžoval si na Moniku. Vadilo mu i to, že měla na facebooku 57 mužů.

»Vytočily« ho sexy fotky?

Monika šla mnohem dál. „Ráda fotím, ale přiznám se, že na to nemám moc času. Nebojte se mě kontaktovat a zeptat se na cokoli. Nerada fotím akty. Ale možná někdy. Možná. Budu ráda za jakékoli nabídky, při kterých nasbírám více zkušeností,“ napsala na server fotoparta.cz, kde se prezentují amatérské modelky. Na facebook vyvěsila své velmi odvážné snímky. I když míru vkusu a mravnosti nepřekračují, jsou rozhodně sexy. Zažehla tak v manželovi odhodlání k osudové pomstě? Bylo její chování nestandardní? Vzdorovala pocitu nesvobody? Chtěla žárlivci otevřít oči, nebo ho ponížit?


Monika očima odborníků

Je zveřejnění vlastních sexy fotek na facebooku nemravné a důvodem k rozhořčení?

Psycholog a sexuolog Jan Cimický: „Kolega Miroslav Plzák vždy tvrdil, že v každé správné ženské musí být kus potřeby předvádění se, exhibicionismu. To, jak se obléká, maluje, jak se předvádí, je krédo ženiny osobnosti.“

Policejní psycholožka Ludmila Čírtková: „Umisťovala na facebook fotky, na kterých se sama sobě líbila, takže to spíš svědčí o jejím vkusu. Jestli to může partnera urážet, záleží na vztahu. Rozhodně tím nelze ospravedlnit obrazně řečeno likvidaci partnerky.“

Byla její prezentace společensky únosná?

Cimický: „Společnost se vyvíjí. Jestliže před sto lety bylo odvážné odhalit kotníček, dnes fotka do půl těla nahého těla nikoho nepřekvapí. To, co dřív bylo skryté, se klidně nabízí jako veřejný majetek. To ale neznamená, že to všichni vnímají stejně.“

Mohla tím manžela provokovat?

Cimický: „Muž je ve své podstatě ješitný. To, že zveřejňovala své fotky, mohl manžel vnímat za narušení své prestiže, za urážku své osobnosti. Pak to může vést k všelijakým reakcím.“

Čírtková: „Když jeden dusí a omezuje, ten druhý na to reaguje zpravidla tím, že se snaží najít prostor pro to, co ho baví. Jestliže se nedokážou včas rozejít, může to končit tragédiemi.“

Věděla, že manžel žárlí a že nechce, aby na facebook chodila, přesto to dělala, proč?

Jan Cimický: „Možné je vše. Mohla chtít uniknout ze vztahu, v němž se cítila nesvobodoná. Nebo se snažila najít uplatnění, jestli si připadala ušlápnutá. Mohl to být vzdor, potřeba ukázat, že si jí málo váží, že si jí jiní budou vážit víc. Třeba jí nešlo o reakci jiných lidí, a chtěla vyprovokovat přímo manžela.“


Chtěla se rozvést?

*Dovolená v Egyptě měla být poslední, chtěla prý žádat o rozvod.

*U psychiatra se tajně léčila s depresí.

*Na internetu hledala práci jako hospodyně nebo chůva.

Policejní psycholožka Ludmila Čírtková: Rozbor osobnosti Petra Kramného

*To že týden po úmrtí ženy a dcery, vyprodukoval ucelený příběh o tom, co se dělo, je z pohledu nauky o obětech zcela neobvyklé. Kdo nečekaně ztratí osoby, které má rád, má najednou černou díru ve svém životě a má co dělat, aby vůbec akceptoval to, co se stalo.

*Ten, kdo to dělá, chce tím, co sděluje, ovlivnit, co se bude dít dál. Platí efekt první informace. Když vysvětlím partnerský vztah jako první, má první informace tendenci přetrvávat. Všichni ostatní se do ní už jen strefují a vyvracejí ji, což je složitější.

*Tvrdí, že Moniku miloval, nevylučuje to vraždu? »Mám ji tak strašně rád, že jsem ji musel zabít« – to je častá věta, kterou od pachatelů slýcháme.

*To, že se dosud nepřiznal a ustál i mnohahodinové výslechy, není důkazem, že je nevinný. U pachatele takového činu není nic neobvyklého, že věří, že je chudák, kterému nic jiného nezbývalo. Ona mu vlastně zkazila život, ona byla zlá, ubližovala mu, on se mohl rozkrájet. Vlastně si za to může sama, ale on teď bude trpět. Takové uvažování mu dodává sílu.

*Jak to že ho nezlomila ani smrt dcery? Lidi s narušenou emocionalitou nemají dar mít lásku k dětem, dokonce ani k vlastním. Může za to jejich sebestřednost. Mohou i vlastní dítě vnímat jako překážku, natož když pochází ze ženy, která zradila. Jeho smrt mu nevadí.






Přečtěte si
tajna1509
18. 5. 2015 • 12:50

neverim tomu ze je zabil - neco se muselo urcite stat ale 2 lidi elektrinou no to uz je hooodne pritazene za vlasy a ceska policie si umi vyrobit argumenty aby byla uspesna - viz. muz rok a pul ve vazbe ze vrazdil

setroseuros
22. 3. 2014 • 06:58

podle me: Klarka byla mozna jen nepohodlny svedek... ale spys aby byla otrava vsech v jeho planu duveryhodnejsi musela zemrit taky! Dal bych mu to vypit jeste jednou, at ukaze jak dokazal prezit!! A kdyz to opet dokaze ,tak mu snad i uverim! i kdyz uz vime, ze to udelal el.proudem! To vsak popira! Asi by musel vymyslet ,proc proudem nepopravili nejaci poslickove taky jeho ! Jiste by vsak vymyslel, ze byl prave pro tu vodu! ( tech 7 min!)

rikybl
20. 3. 2014 • 22:27

"Řekla si o zabití sama?" A co dcerka? Když už jsme u detailů.

soltero1
20. 3. 2014 • 17:36

tak si to přečti, Kramný je duševní mrzák...

pussy333
17. 3. 2014 • 21:08

Zkuste se kouknout a ušetřitwwwkupicz/?u=23vtt

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.