Domácí kápo Kateřina Lojdová ze Slunce, seno: Svého magnáta drží zkrátka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Domácí kápo Kateřina Lojdová ze Slunce, seno: Svého magnáta drží zkrátka!

Kateřina Lojdová alias inženýrka Gábina zavedla doma matriarchát.
Kateřina Lojdová alias inženýrka Gábina zavedla doma matriarchát. (Foto Aha! – Ladislav Křivan, Ladislav Kundrát, ara )

Herečku Kateřinu Lojdovou (53) si diváci asi nejvíc pamatují z trilogie Slunce, seno… jako panovačnou paní inženýrku Gábinu Tejfarovou, která nakonec uhnala i Jiřího Lábuse (63). Teď se ukazuje, taková role k ní sedle perfektně.

Lojdová sice vystudovala herectví, ale daleko bliž má ke svému druhému studijnímu oboru – produkci. „Lidé mě znají jako herečku, ale to jsem dělala možná pět let. Pro mě je to marginální etapa života, takový veselý začátek,“ vzpomíná v Blesku. Mezi takové veselé začátky počítá právě Slunce, seno…, Chobotničky z II. Patra nebo komedii Anděl svádí ďábla, kde si zahrála.

„Dnes bych se popsala jako manažerku, pořád mám potřebu něco organizovat, říká. A organizuje, kde se dá. Od začátku devadesátých let stihla vystřídat práci novinářku, učitelky, hlasatelky, poslankyně… „Jsem vystudovaná produkční, a je jedno, jestli řídíte osvětlovače nebo celou firmu. Podstata práce je stejná. Musíte předvídat a včas reagovat,“ vysvětluje.

Dnes se živí rekonstrukcí domů v Čechách i zahraničí (ve Slunci, senu, zase zajišťovala bydlení cizincům v českých chalupách, zajímavé)  a svoje produkční schopnosti využívá i v domácnosti. Je vdaná za rozhlasového magnáta Michaela Fleischmanna (63) se kterým má Maxe a Kláru a péči o domácnost mají oba jasně danou! „U nás je matriarchát! Manžel dělá stresující práci, tak se mu snažím ulevit, aby se nezabýval omluvenkami dětí a tím, jestli má doma whisky. Kasu držím já,“ uzavírá Lojdová.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.