Tajemství filmu Vratné láhve: Otec i syn Svěrákovi zažili horor na záchodě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Tajemství filmu Vratné láhve: Otec i syn Svěrákovi zažili horor na záchodě!

Fotografie
Fotografie (internal)

Přípravy jako na start raketoplánu. Desítky lidí okolo záchodové mísy a nervy! I tak může vypadat zdánlivě obyčejná věc, jako je vykonání potřeby na WC. Zdeněk (77) i Jan Svěrákovi (49) při natáčení banální scény do filmu Vratné láhve zešedivěli!

To, co trvalo ve filmu 15 vteřin, se natáčelo hodinu a půl. Kombinace dítěte, malého prostoru na WC a předstírání močení se nedala málem natočit. Aktér scény na záchodě Zdeněk Svěrák z toho byl mrzutý stejně jako jeho syn Jan, který film režíroval. „Bože, bože!“ nejčastější slova, která Zdeněk i Jan říkali, když museli několikrát ze scény odejít, aby se uklidnili.

„Párkrát se to vyzkoušelo, chlapec se otrávil a pak už nechtěl hrát. Koukal, kde je kamera a mikrofon. Tak jsem se musel jít vyvenčit,“ stěžoval si Jan, který musel pro scénu vyrobit i speciální lahev se žlutou tekutinou, která by nahrazovala moč. O tom, jak věrohodně vykonání potřeby vnuka Josefa Tkalouna ve finále působilo, jste se mohli přesvědčit včera večer na Nově. Záchod nebyl jediný problém!
Během natáčení dostal režisér Jan Svěrák zápal plic. Filmování muselo být přerušeno na tři týdny a kvůli tomu se hodně zkomplikovala nejakčnější scéna s balonem. Lokace, která byla vybrána, zarostla a narychlo se hledala jiná.

A jak šílené natáčení probíhalo? Podívejte se do galerie!

Přečtěte si
ferdinand6
10. 3. 2014 • 22:10

Proč nás obtežují informacemi týkající se zrodu jejich "veledíla"? Tu zoufalost opakovali o víkendu.

jarypadlo
10. 3. 2014 • 16:26

Jsem myslel že oba nestačili doběhnout do stejné kabiny a vzájemně si nohavice po....ale katastrofa evidentně byla většího rozsahu.Není o tom dokument?

ivoadler
10. 3. 2014 • 11:58

Obávám se, že můj názor na Svěráky se neliší od níže uvedených.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.