Nové důkazy z Egypta: Co na ně říká advokát Petra Kramného? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Nové důkazy z Egypta: Co na ně říká advokát Petra Kramného?

Obhájce ex offo Jaromír Richter má s případem Petra K. práce nad hlavu.
Obhájce ex offo Jaromír Richter má s případem Petra K. práce nad hlavu. (Foto: Aha! - Martin Hurda, ČTK, koláž Ahaonline.cz)

Česká mordparta už druhým dnem operuje v Egyptě. Zatímco oficiální zdroje mluví o tom, že se tam šestičlenný tým vydal dojednávat spolupráci, neoficiální zprávy hovoří o tom, že zkrátka hledají další důkazy k u svědčení Petra Kramného z vyvraždění vlastní rodiny.

Co Češi doufají, že najdou? Podle kriminalisty Josefa Douchy pro ně budou zásadní výsledky expertíz srovnatelné s českými výsledky. A také budou chtít znovu ohledat místo činu, byť už ho měli v péči jejich egyptští kolegové. Dále pak bude český tým doufat, že se jim podaří vyslechnout hotelové hosty a personál. Jejich svědectví by mohlo rozkrýt vztahy v rodině a případný motiv dvojnásobné vraždy. Pochopitelně je budou zajímat přesné výsledky egyptské pitvy.

Jedno obrovské JENŽE…

Česko a Egypt, jak už bylo mnohokrát zmiňováno, nemají podepsanou dohodu o spolupráci. Takže veškerá vyšetřování a výsledky české mordparty budou jen neoficiální! Ve finále to může vypadat tak, že pokud něco opravdu najdou, budou se muset po návratu do Česka domáhat pomoci oficiální a velmi zdlouhavou cestou. Otázkou tedy zůstává, zda Češi odjeli pátrat naslepo, nebo už před cestou přesně věděli, po čem jdou…

Advokát Petra Kramného: Všechno napadneme

To, že jde o neoficiální vyšetřování, ví samozřejmě velmi dobře jak Petr Kramný, tak zejména jeho právní zástupce. Ten už předesílá, že i v případě úspěchu Čechu na severu Afriky, budou mít potíže s jejich uznáním v Česku. „Napadneme to. Jakékoli probíhající vyšetřování tam je problematické,“ řekl Blesku právník Jaromír Richter. Ten dodal, že by jim vadila také nepřítomnost Petra Kramného u egyptských postupů. „Máme právo být u všech vyšetřovacích úkonů,“ vysvětlil Richter.





Autor:  ph,et

Přečtěte si
lukreciaborgia
9. 3. 2014 • 17:10

borka30-To by mělo české justici jako hlavní důkaz stačit.

janapi
5. 3. 2014 • 20:26

Pokud má Policie nějaký důkaz získaný zde-je to jen nepřímý a to typu:jedna paní povídala----pokud náhle najdou nějaký v Egyptě-jedná se o podvrh....pokud si pamatuji, personál byl vyměně, turisté se rozjeli po světě...apartmán byl již druhý den obýván někým jiným...Nelze soudit dle vzhledu-to by asi na ulici nikdo pořádně nemohl vylézt! Právník ex offo...pokud se mu vše podaří vyvrátit-pomůže mu to v profesi! Každý se musí nějak živit-tudíž i vyvracet podvrhy. Když právník může požadovat falešné svědectví...ale to je zas jiný případ-sorry!

ocsin
5. 3. 2014 • 08:36

Asi si hoši udělaj hezkou dovču za erární peníze a zjistí kulový a mi to zaplatíme.

verasum
5. 3. 2014 • 08:23

To bych chtěla vědět, co chtějí na místě činu najít, když tam hned druhý den bydlela jiná rodina a od té doby XY dalších?? Proč o spolupráci nepožádali hned, když se to stalo. I přesto,že nemáme s Egyptem žádnou dohodu o spolupráci, mohla se naše strana snažit o výjimku a o spolupráci neoficiální a naši kriminalisté tam mohli jet jako poradci, nebo přihlížející??Tak to vypadá,že Egypt chtěl tuto kauzu rychle smést,aby se nenarušil případný přísun turistů.

tarka
4. 3. 2014 • 18:30

už vidím pana obhájce, jak trvá na osobní účasti Kramného při vyšetřovacích úkonech v Egyptě

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.