Svědectví textaře Horáčka: Hapka prohodil chlapa oknem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Svědectví textaře Horáčka: Hapka prohodil chlapa oknem!

Petr Hapka umí být podle svého kamaráda velmi divoký.
Petr Hapka umí být podle svého kamaráda velmi divoký. (Aha! - R. Souček, P. Machan, M. Pátek)

Textař Michal Horáček (61) patří mezi blízké přátele hudebníka Patra Hapky (69), který už rok bojuje s krutou Alzheimerovou chorobou. Horáček prozradil, že jeho kamarád je jedním slovem génius, ale také náladový bouřlivák.

Poprvé se setkali na začátku roku 1984 a brzy k sobě našli cestu nejen jako umělci, ale také normální lidé. Kromě společné tvorby hudby spolu jezdili po starožitnostech a bazarech, kde hledali ty nejlepší kousky. Podle Horáčka má Hapka na exkluzivní věcička lidově řečeno čuch. Jak už to u umělců bývá, je ale Hapka tak trochu komplikovanou osobností…

„Když měl dobrou náladu, dokázal být doslova okouzlující. Když mě špatnou, zapříčiňoval skandály. Pamatuju, jak při jedné vernisáži ve Spálené ulici prohodil člověka, který se mu znelíbil, oknem,“ řekl Blesku Horáček, který poukázal i další paradox hudebního génia. „Byl až groteskně lakomý, a vzápětí úžasně velkorysý,“ říká Horáček, který upozorňuje na to, že když on sám na tom byl finančně neslavně kvůli své vášni pro hazard, Hapka za něj platil obědy a dal více než sto tisíc korun na to, aby jejich Penzión svět dostal ve studiu všechno, co potřeboval.

Podle Horáčka „vynikal“ Hapka také svou legendární nespolehlivostí. Řada lidí, zejména od filmu, se prý kvůli tomu opakovně zařekla, že už s urostlým bouřlivákem nebude spolupracovat. Jenže po čase si to vždy všichni časem rozmysleli. Hapkova hudba je totiž geniální a často je jediným, co lidem z celého filmu uvízne v hlavě…



Přečtěte si
travina
4. 3. 2014 • 11:09

Hapka je nejodpornější tvor v našem VIP rybníčku. Hnusnější chlap neexistuje, co na něm ty ženské měly? Fujtajbl

baronessa
4. 3. 2014 • 08:51

kopírováno z Blesku?

fizi
4. 3. 2014 • 08:11

Závist a inteligence promluvila

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.