Kritik Babovřesek rezignoval na církevní fukci: Odstoupil biskup kvůli Troškovi? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Kritik Babovřesek rezignoval na církevní fukci: Odstoupil biskup kvůli Troškovi?

Natáčení komedie Babovřesky
Natáčení komedie Babovřesky (Foto Aha! – Marek Hofman, Roman Souček, ara)

To jsou věci! Nejenže je Zdeněk Troška (60) kvůli Babovřeskám terčem posměchu filmových kritiků, teď mu kvůli filmu vyhlásila válku i katolická církev. „Troška je satan!“ ozývá se z řad církevních hodnostářů.

Nejvíc zuří bývalý herec a českobudějovický biskup Jiří Paďour, který nyní na svoji funkci rezignoval. Oficiálně kvůli zdravotním problémům, spekuluje se ale také o tom, že za jeho náhlým odchodem nestojí nemoc, nýbrž právě problémy s Babovřeskami.

Troška se totiž v Babovřeskách naváží do církve. Do pokračování navíc zakomponoval problémy, které mu dělali kněží při natáčení na Českobudějovicku. „V lehké nadsázce jsem je zakomponoval do děje, ať lidi vidí, jak si církev svatá užívá. Místo toho, aby naplňovala Kristův odkaz a žila skromně, jde jí jen o majetek. To vidíme při církevních restitucích. A to říkám přesto, že mám mezi kněžími kamarády a známé,“ netají se režisér.

Sám Paďour k situaci mlčí. „Otec biskup se k ničemu vyjadřovat nebude,“ zaznělo z biskupství. Jeho blízcí už jsou ale mnohem sdílnější. „Ano, Troška je tu na černé listině. Neustále slýcháme, že je to satan, který rozvrací církev a napadá ji neustále ve svých pofiderních dílech,“ řekl člověk, který se kolem církve a biskupství často pohybuje.
Tomu se Troška jenom směje. „Že by platilo rčení, že potrefená husa se vždy ozve?“ ptá se režisér.



Přečtěte si
jarypadlo
4. 3. 2014 • 11:55

Babovřesek/Babovřeskám-opravdu dokonalost sama.Že by VŘESKA podle vzoru HRADA/ Dávám doučování češtiny pro média-můžete se hlásit!

ivoadler
4. 3. 2014 • 10:45

Babovřesky jsou komedie, z hlediska děje úplný otřes, ale pár špílců se tam najde.

prroud
3. 3. 2014 • 22:47

Kdyby tak chteli vsichni ti propagandisti a demagogove jmenem "cirkve,sekty a nabozenstvi" odstoupit,to by bylo slavy!Vira je nepotrebuje!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.