Jedna maska, dvě tváře, dva hlasy: Fantom opery odtajnil svá esa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jedna maska, dvě tváře, dva hlasy: Fantom opery odtajnil svá esa!

Fotografie
Fotografie (internal)

Měsíce náročných castingů a hledání jsou minulostí. Český Fantom opery už má svou tvář, respektive tváře. Na pódiu se budou v roli tajemného muže s maskou střídat zpěváci Marian Vojtko (40) a Radim Schwab (35).

Rozhodování o tom, kde bude mít čest si střihnout jednu z nejznámějších muzikálových postav na světě, nebylo vůbec jednoduché. Právo veta měl i v případě české verze přímo majitel licence Andrew Lloyd Webber, které kromě Fantoma stojí také za muzikály Jesus Christ Superstar, Cats nebo Evita. A slavný skladatel požehnal oběma Čechům. František Janeček, který za uvedením celosvětového hitu do Česka stojí, neskrýval radost.

„Český Fantom tím získal nejen excelentní zpěváky, ale také jinochy odpovídající fyzické kondice. Fantom opery totiž má být urostlý chlap, který už jen svou postavou vzbuzuje respekt a autoritu,“ řekl hudební boss. „Tím, že jeho tvář je celé představení skryta pod charakteristickou maskou, je právě postava spolu s hlasem jeho výrazovým prostředkem,“ dodal skladatel a producent Janeček.

Ještě nadšenější jsou pochopitelně oba hlavní představitelé, tady jak Marian Vojtko, tak Radim Schwab. „Přece jen, je to role snů, takže teď už můžu klidně umřít,“ usmíval se Vojtko. „Už jsem jako na trní, až začneme zkoušet. Je to největší muzikálový projekt, jaký se kdy v Česku realizoval, a být jeho součástí je prostě bomba,“ radoval se Schwab. Jak se pánům povede zhostit slavné role, zjistíme už 13. září, kdy si jeden z nich na premiéře nasadí masku a poprvé zazpívá některou z písní, které už 28 let obdivují lidé napříč planetou…

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.