Petr K. měl vraždit kvůli nevěře: Matka obviněného promluvila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Petr K. měl vraždit kvůli nevěře: Matka obviněného promluvila!

Petr K.
Petr K. ( )

Na Petra K. (35), podezřelého z vraždy manželky Moniky (†36) a dcery Klárky (†8), soud včera uvalil vazbu. Lidé z jeho okolí, kteří ještě před pár dny věřili v jeho nevinu, dnes tvrdí opak.

Když policisté přiváděli Petra K. do soudní síně, vypadal sebevědomě a usmíval se. Před soudkyní, která rozhodovala o uvalení vazby, ale zdaleka tak klidný nebyl. Dokonce propukl v pláč.

Muž podezřelý z vraždy svých nejbližších vypovídal téměř čtyři hodiny. Asi čekal, že jeho argumenty budou mít větší váhu, než nashromážděné důkazy proti němu. Důvody vazby ale mluví za vše. Petr K. by mohl na svobodě ovlivňovat svědky nebo se pokusit o útěk.


Řada lidí považuje Petra K. za vraha. V jeho nevinu už nevěří ani kamarádka zavražděné Moniky, která ho dříve obhajovala. Potvrdila spekulace, že Monika měla milence a domnívala se, že manžel o nevěře neví. „Teď už vím, že to věděl. Právě to mohlo být důvodem vraždit,“ uvedla žena pro MF Dnes.

Její slova nepřímo potvrzuje bývalý kriminalista Josef Doucha. „Muže usvědčilo zřejmě něco, na co vyšetřovatelé přišli, když zjišťovali vztahy mezi manžely. Průběh činu vypovídá o promyšlenosti, nikoli vraždě v afektu,“ řekl Aha! Doucha.

Kamarádky Moniky

*„Stalo se to po jeho návratu domů. Šokovalo mě jeho chování. O Klárce nemluvil, jako by ani nebyla. Zajímal se jen o to, co vědí nejbližší kamarádky Moniky o její minulosti.“

*„Umím si představit, že jed byl určený jen pro Moniku, ale z lahve se náhodou napila i Klárka.“

Má advokáta ex offo
Petr K. si nenajal svého advokáta.
„Byl jsem přidělen jako právník ex offo,“ uvedl jeho zástupce Jaromír Richter s tím, že zatím studuje spis. Jakou dá klientovi radu, zatím nechce komentovat. „První schůzku bez vyšetřovatelů budeme mít až příští týden,“ dodal Richter.

Matka: Stojím za synem

„Stále mu věřím, vždy mu budu věřit. Jsem přece jeho matka. Dokud nepadne nějaký rozsudek nebo to nebude jasné, budu stát za ním,“ říká jeho maminka. "Je to všechno hrozně zmatené. Každý vypráví něco jiného, všude jsou lži a nevěřím prostě nikomu. Všichni něco slibují, ale já mu (Petrovi) prostě věřím. Stojím za ním," dodala matka obviněného.


 




Autor:  jad

Přečtěte si
opportunity
21. 2. 2014 • 18:56

opportunity
21. 2. 2014 • 18:55

Koukám, že většině lidí je jeho vina jasná - protože se "divně tváří"... A jak se podle vás má tvářit?

opportunity
21. 2. 2014 • 18:54

opportunity
21. 2. 2014 • 18:54

prroud
21. 2. 2014 • 17:06

Bohuzel,bejvavalo,svet se zmenil k horsimu,dneska uz i vrazdici detickar si odsedi svoje a pustej ho,jeste mu daj "ochranu jako svedkovi",to bylo driv nemyslitelny,detickare odpravit byla ve vezeni pro spoluvezne malem povinnost,dneska zrudy poustej a chranej........

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.