Prokletí muzikálu Dracula: 6 mrtvých a 4 zlomení lidé! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Prokletí muzikálu Dracula: 6 mrtvých a 4 zlomení lidé!

Může snad za všechna neštěstí premiéra v pátek třináctého?
Může snad za všechna neštěstí premiéra v pátek třináctého?  (Foto herminapress.cz, ara koláž Ahaonline.cz)

Takového úspěchu, jaký měl Dracula, nedosáhl v Česku žádný jiný muzikál. Viděly ho tři miliony diváků a další čtvrtmilion ho poslouchal na cédéčku. Dracula byl zkrátka fenomén! Říkalo se, že je nesmrtelný... Na rozdíl od jeho autorů, kteří už jsou všichni na věčnosti! Poslední žijící - choreograf Richard Hes (†50) - prohrál v pondělí boj s rakovinou slinivky...

Tím ale Draculovo prokletí nekončí. S vážnými zdravotními lapáliemi se potýkali i další muzikáloví zpěváci. Dan Landa (45) měl být za hlavní hvězdu. Před premiérou, která byla v »osudový« pátek 13. října 1998, si ale ošklivě zlomil ruku, a tak za něho zaskočil do té doby neznámý operní zpěvák z Ústí nad Labem Daniel Hůlka (45).

Stejně jako Hes se nechal oslnit náhlou slávou a ke skleničce také neměl daleko. Před dvěma lety utekl hrobníkovi z lopaty a podstoupil operaci slinivky. Alkoholové excesy Ivety Bartošové (47) jsou dokonce snad slavnější než její role Draculovy milé Adriany. Opojnou slávu a draculovské nekončící piatiky ještě za svého života přiznal i Hes. „Dracula byl nečekaně komerčně úspěšný. Začal jsem trpět naprostým velikářstvím. Organizoval jsem obskurní večírky, které jsem řídil, měl jsem hodně peněz, všechny jsem zval a alkohol začal být můj kamarád,“ netajil se Hes.
Dracula mu vynesl pohádkových 20 milionů korun. Rozfofroval ale mnohem víc. Podle informací z jeho okolí po sobě zanechal milionové dluhy.

Jak kdo z muzikálu dopadl? Podívejte se v galerii.



Přečtěte si
evicka55
20. 2. 2014 • 13:42

Muzikál je nádherný, ale podstata je prokletí.

janotta
19. 2. 2014 • 21:27

Hes zemřel hlavně proto, že pořádal piatiky - pisateli vrať se do základky ! Nebo, že bys byl pijan ??

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.