Bohdalová tvrdě vystoupila proti dědičce po Jiráskové! Všechno bylo jinak, říká… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Bohdalová tvrdě vystoupila proti dědičce po Jiráskové! Všechno bylo jinak, říká…

Jiřina Bohdalová tvrdě vystoupila proti Janě Svítivé.
Jiřina Bohdalová tvrdě vystoupila proti Janě Svítivé. (Aha! - M. Pátek, P. Machan, koláž Ahaonline.cz)

Nepříjemné, snad až nechutné tahanice o majetek zesnulé herečky Jiřiny Jiráskové (†81) neutichají ani rok po její smrti. Pečovatelka Alena Rýznerová (75), která bojuje s rakovinou, před časem přímo označila Janu Svítivou (58) za ženu, která si přivlastnila značný majetek Jiráskové, aniž by se o ni fakticky vůbec starala. A na její stranu se postavila i herečka a kamarádka Jiráskové Jiřina Bohdalová (82)…

Už v jednom z předchozích rozhovorů s Rýznerovou, který jsme na Ahaonline.cz uveřejnili, se Jiřina Bohdalová vyjádřila v tom smyslu, že zatímco Alenu Rýznerovou u nemocné kamarádky vídávala často, na Svítivou tam prakticky nenarazila. „Tu paní vůbec neznám! A jak by také mohla Jiřinu ošetřovat, když vedla v Malenicích samoobsluhu, odkud se nemohla hnout? To jako na dálku?“ ptá se v Blesku Bohdalová, která naopak Rýznerovou vídala u Jiráskové téměř neustále.

„Spala s ní dokonce v hotelu v jednom pokoji, aby byla Jiráskové při ruce a ošetřovala ji i v noci. To už na tom byla hodně špatně,“ vzpomíná Bohdalová na natáčení filmu Vrásky z lásky. Rýznerová se s Jiráskovou seznámila při venčení pejsků, následně se herečce o jejího psa starala, když hrála v divadle. Když pak Jirásková onemocněla, starala se denně o ni, dokonce u ní kvůli tomu i bydlela. Jenže pak se ozvala rakovina. „Když paní Alena musela podstupovat ozařování, pečovat o Jiřinu už ani při nejlepší vůli nemohla. A tak jsme Jíře s dalšími našimi kamarády hledali zoufale jinou pečovatelku,“ řekla Bohdalová.

Závěť nicméně Rýznerová nezpochybňuje, jen se pozastavuje nad tím, že jí před smrtí Jirásková měla slíbit zlatou cihličku. Ty měla mít doma dvě. „Jiřinka říkala, že jednu dostane Jana a druhá já. Dopadlo to tak, že paní Svítivá si vzala všechno. Dokonce i moje věci, které jsem u Jiřinky měla,“ krčí rameny nemocná žena, která prý Svítivé následně volala. „O špercích řekla, že byly rozkradené a že se i ty zlaté cihličky ztratily,“ tvrdí Rýznerová.



Přečtěte si
evicka55
11. 2. 2014 • 16:47

Bohdalová a Jirásková kamarádky? No to snad né.

takyrejpal
11. 2. 2014 • 09:16

„Tu paní vůbec neznám! A jak by také mohla Jiřinu ošetřovat, když vedla v Malenicích samoobsluhu, odkud se nemohla hnout? říká Bohdalová ! Tak jak potom může Bohdalka tvrdit, že se Svítivá nestarala ?

lipno
10. 2. 2014 • 23:29

To má za to, že Bohdalce nenechala chlebíčky!

majojo
10. 2. 2014 • 21:16

Jo, taky mě napadlo, že doufá, že ji Rýznerová učiní dědičkou. A to by Svítivá zažila kolotoč, protože Bohdalová je jako smrt - bere všechno.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.