Hlavní hvězda dnešního Plesu v Opeře, tenor Paul Potts: Mám obě nohy levé! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hlavní hvězda dnešního Plesu v Opeře, tenor Paul Potts: Mám obě nohy levé!

Paula Pottse přivítala ředitelka Plesu v Opeře Zuzana Vinzens.
Paula Pottse přivítala ředitelka Plesu v Opeře Zuzana Vinzens. (Foto Aha! – Daniel Černovský, Petr Novotný )

Dnešním dnem vrcholí plesová sezona. Celebrity už mají vybrané luxusní róby, šampaňské se chladí a kuchaři jsou v plné polní, aby uspokojili mlsné jazýčky hostů, kteří neváhali za lístek na XI. ročník Plesu v Opeře zaplatit i 15 000 Kč! Vrcholem večera bude Paul Potts (43) - bývalý prodavač mobilů, který se stal operní hvězdou první velikosti.

Zdrží se jen dva dny

Vítěz historicky první soutěže Británie má talent a tenorista Paul Potts je v Praze už popáté. Zdrží se jen dva dny a na Plese v Opeře zazpívá tři písně.

*Nemrzí vás. že se zdržíte tak krátce?

„Ano, ale povinnosti mě volají jinam. Jsem šťastný a poctěný, že se mohu zúčastnit Plesu v Opeře.“

*Budete na plese i tančit?

„Moje žena říká, že mám obě nohy levé, abych rozhodně nikdy netančil na veřejnosti. Ale ano, budu.“

*Jak se připravujete na takový výkon?

„Trochu si zazpívám. Ale jinak to nejsou velké přípravy, abych se neunavil.“

Sní se 228 kg masa!

Pokrmy připraví profesionálové z hotelu Intercontinental a to přímo na místě v provizorním stanu. Za celý večer se spořádá na 228 kg masa a ryb! Přípravu bude mít na starost na 50 kuchařů!


Co se všechno spořádá

16 kg Potoční pstruh uzený (Šumava)

16kg Losový pstruh (Šumava)

16 kg Candát (Kazachstán)

60kg Telecí hřbet (Holandsko)

80kg Kančí kýta (Vysočina)

40kg Hříbky (Brdské lesy)

Plesové menu à la Strauss
* Zauzený potoční pstruh, tartar z lososového pstruha a pošírovaný candát v tymiánovém oleji s jemnou smetanovou omáčkou

*Květákový krém se salátem z barevné čočky, špenátu, marinovaného květáku a artyčoků v paštičce z listového těsta

*Telecí hřbet pečený na nízkou teplotu s vídeňskou omáčkou s hříbky a domácími noky

*Konfitovaná kančí kýta v zahradní zelenině s bylinkami, s jemnou bramborovou kaší s lanýžovým olejem, karamelizovanou fialovou cibulí a silnou šťávou

*Café gourmand à la Strauss (variace tří tradičních vídeňských dezertů – sacher, závin, trhanec, doplněný kávou)




Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.