Kaiser napráskal Lábuse: Zvratky na botách nepotěší! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Kaiser napráskal Lábuse: Zvratky na botách nepotěší!

Režisér Sequens nesl zničenou obuv statečně a ještě Lábuse pochválil.
Režisér Sequens nesl zničenou obuv statečně a ještě Lábuse pochválil. (ČTK, ara)

Trojice Oldřich Kaiser (58), Jiří Lábus (63) a režisér Jiří Sequens (†86) se sešla při natáčení legendárního dílu Majora Zemana Mimikry. Lábus se tehdy do své role položil natolik, že to odnesla právě režisérova obuv.

Kaiser dostal roli práskače v Mimikrách v době, kdy byl na vojně. Na natáčení pod vidinou opušťáku hned kývnul a díky tomu se seznámil se svéráznými hereckými metodami kolegy Lábuse. „Točili jsme scénu, kde na mě vytahuje nůž, Jirka se už blížil a já vykřikl, že nemůžu. Režisér Sequens zavolal stop a ptal se, co se děje. »Já mám strach, že na mě pan Lábus opravdu zaútočí, on má takové nebezpečné oči,« vysvětloval jsem mu,“ vzpomíná Kaiser.

Tato scéna se pak musela natáčet devětkrát, než se Kaiser ujistil, že mu Lábus opravdu nic provést nechce. „Jirka tam pak ještě další kousek. Byl po flámu, točil tu scénu, kde se muzikanti předávkují, a režisér mu sugeroval: »Je vám špatně, užil jste drogu, je vám na zvracení.« a Jirkovi opravdu bylo na zvracení a vrhnul Sequensovi na boty. On na to koukal a Lábus na to: »Promiňte, ale já hraje podle Stanislavského.« a Sequens byl nadšený. »No to je neuvěřitelný, pane Lábusi. Podívejte se všichni, to je herec!« a všechny nás s těma poblitýma botama obešel.“

A jak to tenkrát Jirka Lábus v Mimikrách rozjížděl si můžete připomenout ve videu.



Přečtěte si
jarypadlo
12. 7. 2014 • 18:04

Jejich humor je hodně dooobrej a rád bych zase nějakého kouzelníka...Oni nikoho neuráželi a neponižovali.Budu muset najít kde co hrají!

evicka55
9. 2. 2014 • 07:24

Lábus a Kaiser to je dvojka,ti se museli dlouho hledat než se našli.Jejich humor nemusím

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.